Yerli buğdaylar çiftçiye umut olacak

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, günümüz buğdaylarının yerine yerli buğday ekimini özendirmek için çalışma başlattı.

Yerli buğdaylar çiftçiye umut olacak

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de yerli buğday ekiminden olumlu sonuç alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün denetiminde ekilen buğday çeşidinin iyi bir gelişim gösterdiği belirtildi.

Kavaklı Köyü’nde Emin Engin Türk’ün 7

dönümlük tarlasına ekilen buğdayın gelişimi beklenen düzeyde gerçekleşti.

Yüzyıllar öncesinden kalma buğdaylarla verim ve kalite artışının yanı sıra, çiftçinin daha fazla kazanç elde etmesinin hedeflendiğini ifade eden Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, ‘Kastamonu İhsangazi Ziraat Odası’ndan temin ettiğimiz buğdayların şubat ayında deneme ekimini yaptık. Bugünlerde kardeşlenme dönemindeki ürün, temmuz ayı ortalarında hasat edilecek’ dedi.

ÇİFTÇİLERE DAĞITILACAK

Hasatta ürünün kalite ve rekolte bakımından değerlendirileceğini anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, ‘1 dönümden 150 kilo verim alırsak, ilçemizdeki diğer çiftçilere önereceğiz. Çiftçilerimize kendi arazilerine ekmeleri için bu tarladan elde ettiğimiz ürünlerden dağıtacağız’ diye konuştu.

Halen kullanılmakta olan buğday çeşitlerinden dönüme 400 kilo ürün alındığını ve kilosundan ortalama 80 kuruş gelir sağlandığını söyleyen Aranmaz, ‘Atalık buğday gibi yerli buğday türleri ise son yıllarda bilinçli beslenme alışkanlığının yaygınlaşmasıyla kilosu 2-3 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X