Yeşimliler ‘İnovasyon Atölyesiyle’ farkındalığını arttırdı

Günümüz bilgi çağının vazgeçilmez kavramlarından olan inovasyonu yeniden tanımlamak ve söz konusu kavramla ilgili yeni pencereler aralamak amacıyla oluşturulan Yeşim İnovasyon Atölyesi, Şükrü Şankaya Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yeşimliler ‘İnovasyon Atölyesiyle’ farkındalığını arttırdı

Yeşim Fütürizm, İnovasyon ve Teknoloji Kulübü’nün organize ettiği ve BU1 yöneticilerinin yanı sıra Ar-Ge merkezi çalışanları ile kulüp üyelerinin de katıldığı etkinliğe; İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İnovasyon Uzmanı Salih Keskin konuşmacı olarak konuk oldu.  

Etkinliğin açılışında söz alan Yeşim Fütürizm, İnovasyon ve Teknoloji Kulübü Lideri Neslihan Cingü, Yeşim Tekstil’e gelerek değerli bilgilerini paylaşan Salih Keskin’e teşekkür ederek, verimli bir eğitim geçmesini diledi. 

“ÖZÜNDE YENİLİĞİ TAŞIYOR”…

İnovasyon Uzmanı Salih Keskin de, gerçekleştirdiği sunumda inovasyonun tanımını yaparak, firmaların inovasyon için nasıl bir yol izlemesi gerektiğiyle ilgili bilgi verdi. İnovasyonu katma değer oluşturmak amacıyla yeni fikirlerin uygulamaya konulması olarak tanımlayan Keskin, bunun bilinmeyen bilginin keşfi olduğu için öğrenilmesi en zor rekabet dersi olduğunu ve özünde farklılık, değişim ve yeniliği taşıdığını kaydetti.

Keskin, inovasyon sürecinin nasıl işlediğine ve inovasyon yönetim sürecine değinerek, global firmaların gerçekleştirdiği inovatif uygulamalar ve en inovatif şirketlerin ortak özellikleri ile ilgili de örnekler sundu. Sunumun ardından devam eden gerçekleşen workshopta katılımcılar 5 takıma ayrılarak örnek bir inovasyon çalışması gerçekleştirdi.

Katılımcılar ayrıca inovasyonun etkili bir şekilde kullanılmasının şirketlere sağlayacağı avantajları örnek olaylar ve vaka çalışmalarıyla inceleyerek, inovatif bakış açısıyla çalıştıkları kuruma nasıl fayda sağlayabilecekleriyle ilgili ipuçları elde etti.  
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X