Yeşimlilere çocuk istismarı anlatıldı

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün Yeşimli kadınlar için hayata geçirdiği “Kelebeğin Dünyası” projesi kapsamında “Çocuğun ihmal ve istismarını önlemek elimizde” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Yeşimlilere çocuk istismarı anlatıldı

Yalova Soroptimist Kulübünün de desteğiyle gerçekleştirilen söz konusu söyleşi programı kapsamında Yeşim Tekstil Mavi Konferans Salonu’nda bir araya gelen Yeşimli kadın ve erkek çalışanlar, son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen çocuk istismarının detayları hakkında bilgi alma şansı buldu. 

Yoğun bir katılıma sahne olan söyleşiye konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolojik Danışman Seyhan Sevinçler, çocukların beden farkındalığı ve bedenlerini nasıl koruyacakları gibi konu başlıklarıyla ilgili bilgi verdi. 
İhmalin de bir istismar türü olduğuna dikkat çeken Sevinçler, ihmalin çocuğun sağlığına, yaşamına, gelişimine ve değerlerine zarar veren fiziksel ve duygusal kötü davranışlar olduğunu söyledi. 

Çocukların 2 yaşında ayrı bedenleri olduğunu anladıklarını ifade eden Sevinçler, 3 yaşında kız-erkek ayrımına vardıklarını ve 4 yaşından sonra da cinsel organını keşfetmeye başladıklarını kaydetti. Sevinçler, “Çocuklarımıza özel bölgelerinin onlara özel olduğunu ve bu bölgelere kimsenin dokunamayacağını öğretmemiz gerek. Bunun için de öncelikle bizim etrafımızda bunu modellememiz şart. Çocuklarımıza onları öpmek istediğimizde “Seni öpebilir miyim?” diye sormamız lazım” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X