Yine gazeteci cinayeti iddiası

İstanbul’da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan yönetiminin muhalif bir gazeteciyi daha işkenceyle öldürdüğü iddia edildi.

Yine gazeteci cinayeti iddiası

Twitter’da Suudi kraliyet ailesinin insan hakları ihlallerini belgeleyen Türki bin Abdül Aziz al Jasser, tutulduğu hapishanede işkence sonucu hayatını kaybetti. Jasser’in ismi ilk kez, Kaşıkçı cinayetinden birkaç hafta sonra New York Times’da yayımlanan bir haberle duyulmuştu.

Haberde, Suudi yönetiminin bir Twitter ordusu kurduğu, bu paralı troller aracılığıyla muhalif hesapları tespit ettiği, Jasser’in de bu yolla bulunup sekiz ay önce hapse atıldığı belirtiliyor. İddiaya göre Jasser, ‘Kashkool’ isimli bir Twitter hesabında Suudi kraliyet ailesinin ve yetkililerin insan hakları ihlallerini belgeliyordu. New Khaleej gazetesinin haberine göre Jasser geçen hafta cumartesi günü hayatını kaybetti. İnsan hakları gözlemcilerine dayandırılan haber henüz resmen doğrulanmadı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X