YPG heyeti Riyad’da

Demokratik Güçleri’nin (SDG) bölgedeki geleceğine dair ABD, Rusya ve Şam başta olmak üzere yoğun bir diplomasi yürütülüyor.

YPG heyeti Riyad’da

Son olarak Rusya’dan bir heyet, SDG yetkilileri ile ilk resmi temasını gerçekleştirirken Suudi Arabistan’ın da devreye girdiği haberi geldi.

Terör örgütü YPG/PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Güçleri’den (SDG) birheyet, perşembe günü Suudi yetkililerle görüşmek üzere Riyad’a ulaştı.

Kuzey Suriye’nin geleceğini konuşmak üzere için Suudi yetkililerle bir araya gelen SDG heyetinin, Suudi Arabistan’dan gelen resmi davet üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede, Suriye Demokratik Güçleri ile Riyad arasındaki işbirliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin  bölgede devam eden operasyonu  ve bölgedeki durumun tartışılacağı belirtildi.

BAĞIMSIZ OLARAK KATILDI

Rus Nezavisimaya Güzetesi, SDG heyetinin, Suriye hükümeti muhalefetinden bağımsız olarak bu toplantıya katıldığını yazdı. Haberde “Riyad, Suriye’deki çatışmaların başlamasından bu yana Suriye hükümetine karşı muhalif konumunu koruyan, Şam’la bağları kesen ilk ülkelerden biriydi ve daha sonra ülke içindeki militan güçlere yardım ettiler” ifadeleri yer aldı.

YPG’YE DESTEK TALEBİ

Geçen haziran ayında Suriye’yi ziyaret eden Suudi Arabistan’ın Körfez İlişkileri Bakanı Tamer El Sabhan, Arap aşiretlerinden terör örgütü YPG/PKK’ya destek istemişti. El Sabhan, ABD’nin DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon nezdindeki temsilcisi William Robak ile YPG/PKK işgalindeki bölgelere ziyaret emş ve Deyrizor’un doğusundaki El Ömer Petrol sahasında Arap aşiretlerinin temsilcileri ile de bir araya gelmişti.

Toplantıda, terör örgütü DEAŞ’a karşı sözde mücadeleye ve bölgedeki Araplara yardım sözünde bulunan El Sabhan, karşılığında terör örgütü YPG/PKK’ya destek italebinde bulunmuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X