Zabıtadan hurda araç temizliği

Bursa’nın Gemlik ilçesinde zabıta ekipleri, sanayi sitesi girişindeki 15 hurda aracı kaldırdı.

Zabıtadan hurda araç temizliği

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe emniyet müdürlüğündeki trafik polisleriyle birlikte, sanayi sitesi girişindeki atıl 15 hurda araç için düğmeye bastı. Kötü bir görünüme sebep olduğu için onlarca şikayet alan hurda araçlar, çekiciye yüklenerek otoparka çekildi.

Trafik ve zabıta ekipleri ayrıca sanayi sitesi sakinlerini, hurda niteliğindeki araçları gelişigüzel yerlere bırakılmaması konusunda uyardı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hurda araçların zamanla haşerelerin barındığı ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu yerler haline geldiğini belirterek, “Hurda araçlar, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra zamanla içeriğinde bulunan tehlikeli maddelerle de insan sağlığı için tehlike oluşturabiliyor” dedi.

 Hurda araçlar için olası bir yangın çıkma durumunun da söz konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Zabıta ekiplerimiz, bu hurda araçları toplatarak insan sağlığını güvence altına almakta ve çevre kirliliğinin önüne geçmektedir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X