100 okulda 10 bin öğrenciye doğru beslenme eğitimi

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Dünya Gıda Günü kapsamında 100 okulda 10 bin öğrenciye sağlıklı gıda ve doğru beslenme konusunda eğitim verildiğini söyledi.

100 okulda 10 bin öğrenciye doğru beslenme eğitimi

DERYA DEMİR PINAR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında ‘Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya’ başlıklı bir panel düzenledi.

Gıda Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, üreticinin ve tüketicinin bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Dünya Gıda Günü’nün önemini anlatan Aygül, ‘’Bugün her yıl farklı bir tema olarak kutlanmaktadır. Bu yılın teması ise ‘Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya’ başlığını taşıyor. Müdürlük olarak paydaşlarımızla birlikte birtakım etkinlikler planladık. Bunlardan biri de il genelindeki 100 okulda 10 bin öğrenciye sağlıklı gıda ve doğru beslenme konulu eğitim verilmesi oldu. Diğer bir etkinliğimiz ise paydaşlarımızla birlikte bugün düzenlemekte olduğumuz panelden oluştu. Bu panelde ilimizin gıda sektörünün durumu yanında gıdanın önemi, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, gıda israfı gibi konuları işliyoruz” dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız da, gıda konusunda özellikle dünyadaki açlığa ve adaletsizliğine vurgu yapmanın önemine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X