25 yılda yapmak istediğimizi Euro 1 günde yaptı

Samet Aybaba, Türk futbolunun gerçeğine dikkat çekti, Bursaspor olarak bir adım önde olduklarını söyledi.

25 yılda yapmak istediğimizi Euro 1 günde yaptı

ERKAN SAĞLIK

Yeşil Bursa Sohbetleri’ programına katılan tecrübeli teknik adam, ‘Gençler artsın diye uğraşıyoruz. Kur bir sıçradı herkes altyapıya dönelim diye açıklama yapıyor. Bursaspor’a yetişemeyecekler’ diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Yeşilay Bursa Şubesi’nin düzenlediği ‘Yeşil Bursa Sohbetleri’  programına katıldı. Reyhanpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda liseli öğrenciler, sorularıyla tecrübeli teknik adamı terletti.

Gerek Türk futbolu gerekse Bursaspor için önemli açıklamalar yapan Aybaba ‘Türk futbol ekonomisi battı Bursaspor olarak gençleşmede önde gidiyoruz. Belki de aranızdan çıkacak yeni futbolcularla birlikte Bursapor yeni şampiyonluklara koşacak. Bunun zemini hazırlıyoruz. Bu anlamda Bursaspor cok şanslı.’ dedi. 

BİZ HIZLI GİDİYORUZ

Gençlerle uğraşmayı sevdiğini belirten tecrübeli teknik adam ‘Gençler artsın diye uğraşıyoruz. 25 senede bizim yapmak istediğimizi Euro 1 günde yaptı. Bir sıçradı herkes altyapıya dönelim diye açıklama yapıyor. Kendi evlatlarımıza sahip çıkmalıyız. Doğru zamanlama ile kazanmalıyız. Onlar bizlerin, Türk futbolunun geleceği. Herkes gençleştirmeyi başlatmak zorunda. Biz hızlı gidiyoruz. Onlar bize yetişemeyecek. 2-3 sene sonra şampiyonluğu yaşayan bir nesil olarak arkadaşlar ortaya çıkabilir’ ifadelerini kullandı.

BENCE TÜRK OLMALI

Milli Takımı düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruyu da cevaplayan Aybaba ‘Milli takımdan teklif gelirse kabul etmeyecek teknik adam yok. Türk teknik adamların hepsi o görevde olmak ister. Türk Milli Takım teknik direktörlüğü önemli bir yer. Futbolu yönetenler yabancı getirdi bize de saygı duymak düşer. Bana sorarsalar Türk teknik adam olmalı. Bizi bizden iyi kimse bilemez’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X