Ağız kokusuna anında çözüm

Tüm dünyada milyonlarca kişinin karşı karşıya olduğu kötü ağız kokusu veya nefes kokusu insanlar için toplum içinde rahat davranmalarını engelleyen bir sorundur. Ağız kokusu sarımsak gibi basit bir sebepten ötürü oluşabileceği gibi dişlerde yaşanan sorunl

Ağız kokusuna anında çözüm

 Kötü ağız kokusuna neden olan başlıca etkenlerden biri dişlerin arasında kalan yemek artıklarıdır. Diğerleri arasında soğan, sarımsak gibi içerisinde uçucu yağlar barındıran yiyecekler gelmektedir. Bu tür gıdalar nefeste 72 saate kadar kötü kokuya neden olabilmektedir.

Herkes tarafından çok iyi bilinmesine rağmen ağız kokusunun başlıca nedeni olan diş fırçalama konusunda kaç kişinin özen göstermediği şaşırtıcıdır. Ağız kokusuna kesin çözüm arıyorsanız yemeklerden sonra düşlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve günde 1 defa diş ipi kullanın. Ayrıca dilinizi ve yanak içlerini fırçalamayı unutmayın.

İşte ağız kokusuna doğal çözüm yolları…

Diş teli veya takma diş kullanıyorsanız bunları günde 1 kez temizlemelisiniz.

 

Yumuşak veya orta sert bir diş fırçası kullanmanız ve diş fırçanızı 4-5 ayda bir değiştirmeniz önemli. Ayrıca iyi bir ağız hijyeni için diş hekimine giderek dişerinizi temizletmelisiniz.

 

Gün içinde yeterli miktarda su içmek ağız içinizi ferahlatacağı gibi genel sağlığınıza da yardımcı olacaktır. Salya üretiminizi korumak için her gün 8 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Salya üretimini artırmak için şekersiz sakız kullanabilirsiniz.

 

Ağız kokusuna geçici bir çözüm olarak maydanoz çiğnemeyi önerebiliriz.

 

Tarçın nefesinizi hemen taze kokmasını sağlamakla birlikte ağızda bulunan bakterilerin azalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

 

Düşük karbonhidrat üzerine kurulu bir diyet yapıyorsanız nefesiniz kokması yüksek bir olasılık. Diyet sırasında günde bir dilim ekmek yiyerek nefes kokusunun önüne geçebilirsiniz.

 

Yukarıda sıraladığımız bilgiler ağız kokusuna kesin çözüm olarak evde yapabileceğiniz bazı uygulamalardır. Unutmayın ki ağız kokusu için kesin çözüm bulmayı istiyorsanız bunun ana sebebini belirlemelisiniz. Gerekiyorsa doktorunuzdan yardım almalısınız.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X