Başkonsolos Birgelen veda etti

Türkiye’daki görevi sona eren Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen ve beraberindeki heyet, Vali İzzettin Küçük’ü Heykel Tarihi Valilik Binası’ndaki ziyaret etti.

Başkonsolos Birgelen veda etti

2015 Eylül ayında Türkiye’deki görevine başlayan ve Başkonsolos Dr. Georg Birgelen, Türkiye’de kalmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Birgelen, “Türkiye’deki görevim sona erdi. Bundan sonra Lübnan’da görevime devam edeceğim. Size veda etmek ve sizleri Almanya’ya davet etmek için Bursa’ya geldim. Birçok dalda devam eden ilişkilerimiz bundan sonrada artarak sürecektir” dedi. 

BURSA TÜRKİYE’NİN DIŞA AÇILAN KAPISI

Vali İzzetin Küçük de, Bursa’nın, Almanya ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek, “Almanya’nın bizim için yeri farklı. Uzun yıllar boyunca süren ve hala devam eden sanayi, tarım, tekstil ve turizm alanında ilişkilerimiz üst seviyelerde yer almakta.

Türkiye özellikle son iki yılda dünyadaki konumunu her anlamda yükseltti. Kentimizin 21 tane organize sanayisi var. Ayrıca Teknoloji 4.0’a göre yapılanan Teknolojik Organize Sanayi Bölgesi, kısa süre sonra dev fabrikaların üretime başlayacağı teknoloji üretim merkezi olacak. Bursa, sanayi, tarım ve turizm alanında Türkiye’nin dışa açılan kapısıdır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X