Bursa 1 numara olmaya hazırlanıyor

Uludağ’ın şifalı suları, tertemiz havası, yemyeşil bereketli arazileri ve ılıman iklimiyle Bursa insanların tarih boyunca şifa aradıkları bir yer oldu. Hızlı sanayileşme ve onu takip eden nüfus artışıyla eski görünümünden biraz uzaklaşsa da, sağlık kenti

Bursa 1 numara olmaya hazırlanıyor

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile yaptığı sohbeti aktarıyor. Akan’ın anlattıklarına göre Bursa kısa vadede çok büyük bir hedefe doğru ilerliyor.

Hedef büyük: 5 yıl sonra en iyi sağlık hizmetini Bursa verecek

 

Sağlık her şeyden önemli… O nedenle, sağlık alanında atılan her adım, yapılan her iş önem taşıyor.

Gün doğmadan başlayan muayene ve ilaç kuyruklarının hastane binası dışına taştığı yıllar artık geride kaldı. Şimdi, sağlık hizmetini daha iyi hale getirmek için iddialı projeler dönemi başladı.

Nitekim…

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’la sohbet ederken, iddiasını ortaya koydu:

“Devam eden hastane binalarımız ve yaşam merkezi projelerimiz 5 yıl sonra tamamlandığında Bursa en iyi sağlık hizmeti veren il olacak.”

Yeni süreçte…

Vatandaşın öncelikli başvurabileceği yaşam merkezleri uygulamasının öne çıkacağına işaret eder Dr. Akan, bu nedenle idari yapılanmayla bütünleşen projelere hız verdi.

Örneğin…

Her ilçede yan yana iki bina yapılacak. Bu binalardan dikey yani yüksek olanı İlçe Sağlık Müdürlüğüolarak idari hizmet verirken, yatay bina ise Yaşam Merkezi olarak şifa dağıtacak.

Dr. Akan bu yapılanma projesinin şu anki durumu hakkında da bilgi verdi:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X