Bursalılar yarına dikkat!

Meteoroloji, yarın öğle saatlerinden sonra Bursa’da yağış beklendiğini bildirdi.

Bursalılar yarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre; bu akşam ilk saatlerde Eskişehir’in kuzeybatı kesimlerinin, yarın (cuma) öğle saatlerinden sonra ise Bursa ve Bilecik’in merkez dahil kuzey kesimlerinin mevzii sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığının ise 2-4 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli (40-80 km/saat), bu gece saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği bildirildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde bu gece saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgârın, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) bu gece saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Başlama-Bitiş Zamanı: 25.04.2024 18:00 26.04.2024-18:00

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X