Bursa`da `Büyük` belediye buluşması

AK Parti`li büyükşehir belediye başkanları Bursa`da biraraya geldi. Toplantının dünkü oturumlarına bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek, İdris Güllüce, Efkan Ala ve Veysel Eroğlu da katıldı.

Bursa`da `Büyük` belediye buluşması
AK Parti’li 18 büyükşehir belediye başkanı, 2. İstişare Toplantısı’nda Bursa’da biraraya geldi. Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla başlayan toplantı, dün de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile devam etti.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantının amacı hakkında bilgi verdi.
 
Bakan Şimşek, şunları dile getirdi: ‘Toplantının amacı, belediye öz gelirlerini nasıl artırırız, yerel imkanları nasıl iyileştiririz, öz gelirlerini iyileştirecek yapısal reform anlamında neler yapabiliriz, onu konuştuk. İkinci olarak, mahalli idarelerde hesap verilebilirliği, şeffaflığı nasıl artırabiliriz. Yani kentsel rantın vergilendirilmesinden tutun, özellikle bu rantlardan belediyelere kaynak aktarma konularını konuştuk. Tabi bundan sonra atacağımız adımlarda bütçe disiplini esastır.
 
BÜTÇE DİSİPLİNİ KONUSUNDA KARARLIYIZ
 
Dolayısıyla beklentiler de gerçekçi olsun diye söylüyorum. Biz bütçe disiplini konusunda kararlıyız. Bütçeye herhangi ilave bir yük getirmeden neler yapabiliriz ona bakıyoruz. Özü itibariyle, belediyelerimizin sorunlarını dinliyoruz, öz gelirlerini artıracak yapısal düzenlemeler üzerinde tartışıyoruz. Özellikle şeffaflık, hesap verilebilirlik konusunda neler yapılabilir onlar konuşuluyor. Ve kentlerde ortaya çıkan rantların belediyelere aktarılması noktasında yine yapısal düzenlemeler üzerinde tartışıyoruz.’
Şimşek, bir gazetecinin ‘belediyelerin gelirlerinde herhangi bir kısıtlama olup olmayacağı’ sorusu üzerine, ‘Biz kısıtlamadan çok yerel imkanları nasıl iyileştiririz, ama yapısal olarak. Yani bütçeden daha çok para aktarmaktan çok, yapısal olarak belediyelerin mali dengelerinin nasıl daha da iyileştirebiliriz, imkanlarını nasıl daha da artırabiliriz, onu konuşuyoruz’ ifadelerini kullandı.
Toplantı, bugün sona erecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X