Bursalı tekstilciler rotayı İngiltere’ye çevirdi

Bursalı tekstilciler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ‘Londra Tekstil ve Aksesuarları Fuarı’nı ziyaret etti.

Bursalı tekstilciler rotayı İngiltere’ye çevirdi

Sektör temsilcieri, ayrıca Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TBCCI) da ziyaret ederek tekstil sektörü ve İngiltere pazarına dair görüşmeler gerçekleştirdi. BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, konuyla ilgili açıklamasında, tekstilin Bursa’nın en önemli ihracat sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Uğur, ‘’Avrupa’nın en önemli tekstil fuarları arasında yer alan bu fuarda 500’e yakın firma stant açarken, toplam 140 Türk firması da fuara katıldı. Bu firmalardan 53’ünü ise Bursa firmaları oluşturdu. Geçen yıl 1 milyar doları aşan ihracatıyla önemli bir başarı elde sektör temsilcilerimiz, fuarda çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin önümüzdeki süreçte yeni iş ve ihracat bağlantılarına dönüşeceğine inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X