Bursalı Yepsan Boeing ve Airbus’a parça üretiyor

Bursa’da kurulu Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ, dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ile helikopter üreticilerinden biri olan Boeing ile Airbus’a uçak gövdesi parçaları üretiyor.

Bursalı Yepsan Boeing ve Airbus’a parça üretiyor

Yaklaşık 30 yıl önce kurulan ve otomotiv sektörü için yedek parça üreten Yepsan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile 2012 yılı sonunda alt yüklenici sözleşmesi imzalayarak, havacılık sektörüne adım attı.

2013 yılında Ankara’da kurulan ikinci fabrikayı teknolojik anlamda bu sözleşmeye uygun hale getiren Yepsan, Boeing ve Airbus uçakları için sac şekillendirme parçaları üretmeye başladı. Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, ”TUSAŞ vasıtasıyla Boeing ve Airbus parçalarının tamamını Ankara’daki fabrikamızda imal ediyoruz fakat son gelişmelerle Boeing bizi kendisine birinci imalatçı seçti. 2017 yılında TUSAŞ vasıtasıyla Boeing ve Airbus’e 700 bin parça imal ettik. Bu seneki üretimimiz yaklaşık bunun iki katı olacak” dedi.

Baş, TUSAŞ’ın uçakların gövdelerini, panelleri ve tünellerini imal ettiğini söyledi.

TUSAŞ’ın, Airbus A319, A320 ve A321 modelleri ve Boeing’in 737 modellerinin uçak gövde tünellerinin imalatını gerçekleştiriceğinin altını çizen Baş, Yepsan’ın da TUSAŞ’a bu tünel ve panellerin detay parçalarının üretimini yapacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X