Büyükşehir’de neler değişecek?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yeni başkan Alinur Aktaş’ın göreve başlamasının ardından kimlerin değişeceği, kimlerin görevde kalacağı sorusu yanıtını arıyor.

Büyükşehir’de neler değişecek?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın belirsizlik sürecinin uzamaması gerektiği uyarısını yaptığı bugünkü yazısında belediye içinden önemli bilgi ve gözlemlere yer veriyor.

Aktaş değişimin düğmesine bastı

 

AK Parti’nin kendi belediye başkanlarının istifasını istemesiyle birlikte başlayan yerel yönetimlerdeki değişim süreci hız kesmiyor.

İnegöl Belediye Başkanlığı’nın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Alinur Aktaş işe hızlı başladı.

Genel sekreterlik, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, BUSKİ Genel Müdürlüğü ve bağlı iştiraklerden brifing almayı sürdüren Aktaş, belediye bürokrasisindeki değişikliklerin de startını verdi.

Brifing almaya Ankara’daki Şehircilik şurası nedeniyle dün ara veren Başkan Aktaş’ın Büyükşehir’deki değişimi seçimin ardından geçecek 10 gün içinde tamamlayacağı dillendiriliyor. 

Bu minvalde dün belediye kulislerine Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı’nın görevinden ayrıldığı ve esas kadrosunun bulunduğu İç Denetçilik birimine geçtiği haberleri yayıldı.

Belediyede şirketlerden de bir istifa haberi geldi dün.

Büyükşehir Belediyesi’nin BURULAŞ ve BİNTED’den sonra en aktif iştiraklerinden biri olan BURFAŞ’ın Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy’da dün görevinden istifa etti.

Gümüşsoy’u arayıp gelişmeyi sorduk.

Gümüşsoy istifasını BURFAŞ Yönetim Kurulu’na sunduğunu söyledi.

Yeni Başkan Aktaş’ın BURFAŞ’ın küçültülmesi, kimi ünitelerinin kapatılması yönünde görüşe sahip olduğu konuşuluyordu.

Şirketlerdeki değişimin de tıpkı bürokraside olduğu gibi brifinglerin hemen ardından hızlanacağı anlaşılıyor.

Gümüşsoy’un istifasının ardından BURFAŞ’ın başına ise Kültür AŞ Genel Müdürü Furkan Banazgetirilidi.

Kamuoyunda çok tartışılan iştiraklerin ve birimlerin başındaki isimlerin öncelikli olarak koltuktan ayrılmalarının sağlanacağı dillendiriliyor.

Dün Belediye çevrelerinde konuşulan başka bir kulis bilgisi de şirketlerden birinin faaliyetine son verileceği   yönündeydi.

►İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X