Erdoğan: ‘B ve C planımızı uygulamaya koyarız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz BBC televizyonuna verdiği demeçte Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecini değerlendirdi. Erdoğan, ”Bize çok açık net ‘Sizi Avrupa Birliği’ne almayız’ derlerse biz rahatlarız” ifadesini kullandı.

Erdoğan: ‘B ve C planımızı uygulamaya koyarız’

BBC’ye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne verdiği sözü tuttuğunu belirtti.

”B PLANIMIZI C PLANIMIZI UYGULAMAYA KOYARIZ”

”Bize çok açık net ‘Sizi Avrupa Birliği’ne almayız’ derlerse biz rahatlarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi almayız demesi halinde “Biz de B planımızı C planımızı uygulamaya koyarız” ifadesini kullandı.

”AVRUPA BİRLİĞİ OLMAZSA OLMAZ BİR YER DEĞİLDİR”

Erdoğan, “Avrupa Birliği olmazsa olmaz bir yer değildir. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülkedir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın büyük bölümünün Avrupa Birliği üyeliğini artık istemediğine de dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, ”Halk, Avrupa Birliği’nin bize yaklaşımını samimi bulmuyor. Biz buna rağmen Avrupa Birliği’ne samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz. Bakalım nereye varacak” dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Basın özgürlüğüyle ilgili soruyu da cevaplayan Erdoğan, hapiste iddia edildiği gibi 170 değil sadece 2 gazeteci bulunduğunu vurguladı.

KATAR KRİZİ

Katar krizine de değinen Cumhurbaşkanı, ”Biz bu krizin bir parçası değiliz. Körfez bölgesinde barış ve diyaloğu destekliyoruz” dedi. Erdoğan, Müslümanların Müslümanlarla kavga ettiğini görmek istemediklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X