Bursa’nın vekiline Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani’den Erbil’de özel ilgi

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak ziyaretinde eşlik eden AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’nın vekiline Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani’den Erbil’de özel ilgi

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçen hafta… Irak Parlamento Heyeti, iki ülke arasındaki normalleşme adımları kapsamında Ankara’ya geldiğinde, TBMM Irak Dostluk Grubu Başkanı olarak masada AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da vardı.

Pazartesi günü…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13 yıl aradan sonra Irak’a gitti ve Bağdat’ta önemli görüşmeler yaptı, önemli anlaşmalara imza attı.

İşte…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte önce Bağdat’a, sonra Erbil’e giden heyette AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da vardı. Resmi temasların tümüne katıldı, görüşmelerde de hazır bulundu.

Geçmişte…

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı ve Irak Başbakanı görevlerinde bulunan Mesut Barzani’yle Erbil’deki görüşmede renkli anlar da yaşandı.

O anlar…

Barzani ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasına dönüp “Müfit Bey gelsene” demesiyle başladı ve Aydın’ı Barzani ile tanıştırdı.

Başlangıçta…

Görüşme tercüman aracılığıyla sürüyordu. ama Aydın iyi bildiği Kürtçe konuşmaya başlayınca Barzani şaşırdı.

Ardından…

Halepçe Katliamı sonrası ülkemizde barınanlar için Muş’taki kampta peşmergelere 4 yıl müdürlük yaptığını anlatınca Barzani’nin ilgisi arttı.

“Kamptaki sığınmacılardan bazıları zaman zaman Irak’a gidip geliyorlardı, size de benden bahsettiklerini söylediler” diye söze başlayan Aydın bir de anı paylaştı:

“Size kampta gösterdiğim ilgiden bahsedince bana silah hediye etmek istediğinizi söylediler. Ancak hediyeyi kabul edemedim”

Bunları anlatınca…

Barzani çok iyi anımsadığını ifade etti, grupta hep birlikte güldüler.

Ayrılırken…

“Silahı neden almadın?” diye gülerek soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Aydın da gerekçelerini anlattı ve karşılığında onay aldı.

Aydın, geziyle ilgili gözlemini şöyle paylaştı:

“Irak’taki liderlerin hepsinin Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük ilgi ve hayranlıkları var. Bu bölgemiz için de güzel sonuçlar verecek.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X