Futbolumuza renk katacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Genç Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bursalı iş adamı Mustafa Çağlar, Video Hakem Sistemi’nin Türk futboluna yeni bir renk getireceğini söyledi…

Futbolumuza renk katacak

 VAR’ın Dünya Kupası organizasyonunda başarılı bir şekilde uygulandığını anlatan Çağlar, ‘Riva’da son teknoloji kullanılarak mükemmel bir merkez kuruldu… Aynı anda 9 maç birden bu merkezde takip edilecek…

Futbolumuzun gelişimi, hata oranını minimuma indirmek adına fayda getireceğini umuyorum. Kulüplerimizin ve futbolseverlerin de bu sistemi destekleyeceğini düşünüyorum’ dedi.   

Yeni sisteme hazırız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle Türk futbolunun geleceği için tarihi bir adımın başında olduklarını söyledi.

VAR sisteminin amacının hakemin kararını sorgulamak değil işini kolaylaştırmak olduğunu belirten Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ‘VAR sistemi bir karar mekanizması değil, karar verme sürecinde hakemlerimizi destekleyen bir yardımcı unsurdur.

Unutulmamalıdır ki nihai karar her zaman hakem tarafından verilir. Önce aslolan insandır. Teknoloji daha sonra gelir. Hakemlere olan güvenimiz tamdır.

Türk futbolu, ilgili her kurum ve kuruluşuyla VAR sisteminin uygulanmasına hazırdır. Bunun için teknik altyapı ve tüm çalışmalar tamamlanmıştır’ dedi. 

Riva’dan yöneteceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin, Riva’daki merkezden uygulanacağını belirtti.  Namoğlu, ‘Almanya’da merkezden yönetiliyor, İtalya’da ise altyapıları yeterli olmadığı için statlardaki odalardan.

Yapmış olduğumuz deneylerde, şehirlerden ışık hızıyla gelen görüntüler neticesinde VAR’ı tek bir merkezden yani Riva’dan yönetme kararı aldık.

Kulüpler Birliği bu sisteme çok destek verdi. Bu merkezde 9 maça video yardımcı hakemler dahil olabilecek.

Türkiye’de son haftaya girildiğinde 9 maç aynı anda oynansa bile 9 maça aynı anda müdahale
edilebilecek’ diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X