Bursaspor’u şimdi ne bekliyor?

Bursaspor, 2.Lig’deki veda turlarına devam ediyor. Sezonun son deplasmanı Diyarbakır’dan da eli boş dönen yeşil beyazlı takımı bundan sonra ne bekliyor? Olay Yazarı Erdal Akçay ve Emre Kurtbay dünkü maçı ve son durumu değerlendirdi…

Bursaspor’u şimdi ne bekliyor?

Akçay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu sezon TFF 2.Lig’de tutunamayacağı daha sezon başında belli olan Bursaspor’un aldığı saha sonuçları can yakıcı oldu. 61 yıllık tarihinde ilk kez haftalar önce bulunduğu lige havlu atan ve ilk kez 3.Lig’e düşen yeşil beyazlı kulübün yeniden ayağa kalkması Bursa kentinin elinde.

Sezonun son deplasman maçını 18 yaş ortalama oyuncularla dün Diyarbekir ile oynayan yeşil beyazlı gençler ellerinden geleni yaptı. Taşıyamayacakları yükü omuzlayan bu çocuklara teşekkür etmekten başka bir sözümüz olamaz. Henüz futbol gelişimlerini dahi tamamlayamamış genç Timsahlar cumartesi günü grubun şampiyonluk adayı Vanspor FK maçıyla sezonu noktalayacak.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda oynanacak bu karşılaşma şampiyonluğun hedefleneceği yeni sezona cezasız, beyaz bir sayfa açarak girme açısından önemli. Bu nedenle taraftarın dikkatli olması gerekecek.

Dünkü Diyarbekir maçını izlerken, Süper Lig şampiyonluk sezonunda; 6 Mart 2010’da Diyarbakır deplasmanında yaşadıklarımız film şeridi gibi gözümüzün önünden aktı geçti.

Bursaspor’un layık olduğu Süper Lig yolculuğuna başlayabilmesi için 19 veya 26 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurul hayati derecede öneme sahip.

Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarıp, geleceğe bakma zamanı…

12 Mayıs’a kadar güçlü bir başkan ve yönetim oluşturup iyi bir planlamayla 3 yılda 3 yıl atlamak kendi elimizde… Başarı hikayesi yazmaya hazır mısın Bursa?

Olay Yazarı Erdal Akçay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

 

Kurtbay, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Bursaspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup 37. hafta maçında deplasmanda Diyarberkirspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla üst üste 6. yenilgisini alan yeşil beyazlılar 20 puanda kaldı.

Başından sonuna kadar her anı ayrı bir kaos olan bu eziyetin bitmesiyle artık şehir olarak iki konuya odaklanmak zorundayız;    Güçlü bir yönetim ve mutlaka açılması gereken transfer tahtası!

Bu ikisi olmadığı taktirde Bursaspor’un gelecek sezonda mücadele edeceği TFF 3. Lig’de de barınması çok zor hale geleceği gün gibi aşikar…

O nedenle şehri yöneten kent yöneticilerinin; başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere herkes elini taşın altına koymak zorunda. 19-26 Mayıs’ta yapılacak tarihi kongrede şehrin ağırlığını hissetmemiz gerekiyor.

Zira bu kongrede de birlik görüntüsü ortaya çıkmazsa işler daha da içinden çıkılmaz hale gelecek. 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek Divan Kurulu toplantısında aynı zaman Divan Kurulu üyesi de olan Mustafa Bozbey’in vereceği mesajlar büyük önem arz ediyor.

Olay Yazarı Emre Kurtbay’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X