Genç çiftçi desteğine devam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl 16 bin 733 genç çiftçiye 503 milyon lira hibe destek verilecek. Hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin asil listeleri ilana çıktı.

Genç çiftçi desteğine devam

Bakanlar Kurulu kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30’ar bin lira hibe verilmesini içeren Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı bu yıl da devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, projenin bu yılki uygulaması için genç çiftçi proje başvuruları 2-30 Nisan’da il ve ilçe müdürlükleri tarafından alındı. İllerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan ‘il proje değerlendirme komisyonları’ tarafından değerlendirilen başvurular sonuçlandırıldı.

Önceki gün itibarıyla açıklanan asil listeler 6 Temmuz’a kadar askıda kalacak. 2018 yılı uygulama döneminde 16 bin 733 genç çiftçiye hibe desteği verilecek. Proje uygulamaya hak kazanan genç çiftçiler, 9-13 Temmuz’da sözleşmelerini imzalayacak. İş yapımı için ise 13 Temmuz’dan itibaren mahallinde uygulama başlayacak. Projeler, uygulamanın her aşamasında bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X