Bursa’da ilçe belediyesi dev arazisini satışa çıkardı! Bakın kaç para bekliyor?

Kestel Belediyesi ilçedeki 7.2 dönümlük arazisini satışa çıkardı… Detayları Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, kaleme aldı…

Bursa’da ilçe belediyesi dev arazisini satışa çıkardı! Bakın kaç para bekliyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geçenlerde bu sütunlardan seçim sonrası Milli Emlak’in Bursa’daki 9 mülkünü 100 milyon liranın üzerinde bir rakama satışa çıkardığını aktarmıştık.

Ardından, önümüzdeki aylarda belediyelerin de seçim sonrası boşalan kasaları yüzünden gayrimenkul satışına başlayabileceklerinden bahsetmiştik. İlk satış haberi Kestel’den geldi.

Yerel seçim öncesi kamunun ve belediyelerin harcamalarının ucu bucağı yoktu. Bütçeler daha ilk aylarda alarm vermeye başladı. Bunda seçimin büyük etkisi vardı.

Bir de Bursa’da 31 Mart sonrası Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin farklı partilere geçmiş olması da ilçelerde beklentilerin karşılanamayacağının işaretiydi.

İlk olarak AK Partili Kestel Belediyesi ilçedeki 7.2 dönümlük arazisini 55 milyon lira tahmini bedel üzerinden açık artırma ile satacağını duyurdu.

Vani Mehmet Mahallesi’ndeki 1.20 emsalli imarlı arsasını tamamı peşin ya da yarısı peşin kalanı kanuni faiz hesaplanmak üzere 4 eşit taksitte satacağını duyuran Kestel’in AK Partili Belediye Başkanı Ferhat Erol, böylece koltuğa oturur oturmaz ilk icraat olarak belediyenin gayrimenkullerini satışa çıkardı.

Kestel’deki satış ihalesi Belediye Encümeni’nde 15 Mayıs’ta gerçekleşecek. İhaleye katılmak isteyenler 1 milyon 650 bin liralık geçici teminat da yatırmaları gerekiyor.

Kestel’in ardından kaynak sıkıntısı çeken diğer belediyelerimizin de buna bezer satışlar yapması kaçınılmaz görünüyor. Zira, hem borç hem de personel maaşlarını ödemekte güçlük beken ilçe belediyelerimiz var.

Envanterlerinde taşınmaz mal bulunan belediyelerimiz bu yolla sıkıntılarını kısmen giderebilirler ama kalıcı çözümün bu olduğunu sanmıyoruz.

Çünkü, belediyelerimizde de gayrimenkullerin sonsuz olmadığını biliyoruz.

Belediyelerimizin sıkıntılarını çözecek ek kaynaklara ihtiyaç var. Tabii bir de seçim öncesi hesapsız harcamaların yol açtığı kaynak sıkıntısı için acil tasarruf tedbirleri yürürlüğe sokulmalı.

Kestel Belediyesi şimdilik mülk satarak sıkıntıyı kısmen aşabilir ama bunun da 5 yıl boyunca kaynak temini için çözüm olmayacağını söyleyebiliriz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X