Genç girişimcilere destek çağrısı

Hangi alanda çalışırsa çalışsın icat çıkaran gençler istediklerine işaret eden Bakan Varank, bu yılın ilk TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’nın çağrısına çıktıklarını ve bütçelerinin de 30 milyon lira olduğunu vurguladı.

Genç girişimcilere destek çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı’nın (BİGG) ilk çağrısı için bütçelerinin 30 milyon lira olduğunu söyledi.

Varank, Karadeniz Vakfı’nca düzenlenen Teknoloji, Gençlik ve Geleceğimiz başlıklı etkinliğe katıldı. Buradaki konuşmasında ülkenin ihtiyaç duyduğu gelişimi sağlaması için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirten Varank, Türkiye’yi ulaştırmadan sağlığa, eğitimden sanayiye her alanda ileriye götürdüklerini ifade etti.

Dinamik genç nüfusa çok güvendiklerini vurgulayan Varank, ‘’Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, oyun kurucu olabilmemiz için de emin olun en büyük fırsatımız gençler. Her yerde ifade ediyoruz. Hangi alanda çalışırsa çalışsın, biz icat çıkaran gençler istiyoruz” dedi. Gençlerin içindeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak adına çeşitli destekler sunduklarını hatırlatan Varank, bu kapsamda sağlanan destekleri anlattı.

BÜTÇE 30 MİLYON TL

Yedi yıldır aralıksız sürdürdükleri TÜBİTAK BİGG programı aracılığıyla yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikirlerine sahip gençleri desteklediklerini dile getiren Bakan Varank, söz konusu programla bugüne kadar 175 milyon lira destek sağladıklarının ve bin 94 firmanın kurulmasına ön ayak olduklarının altını çizdi.

 Varank, ‘’En son çağrısını geçtiğimiz ay sonuçlandırdığımız BİGG programıyla 146 genç girişimcimize daha 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği sağladık. Bu yılın ilk çağrısına 10 Haziran itibarıyla çıktık ve hala açık. Özellikle iş fikri olan genç arkadaşlarımıza buradan bu çağrıyı yapıyorum. Bu yılın ilk çağrısı için bütçemiz 30 milyon lira. Bunu genç girişimcilerimize dağıtmış olacağız” diye konuştu.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

KOSGEB aracılığıyla son 10 yılda kendi işini kuran 50 binden fazla girişimciye 1 milyar 600 milyon lira destek sağladıklarına işaret eden Mustafa Varank, 18-29 yaş arasındaki 13 bin genç girişimciye yaklaşık 250 milyon lira katkıda bulunduklarını belirtti.

Gençler söz konusu olduğunda tüm imkanları seferber ettiklerine dikkati çeken Varank, teknoloji bu kadar hızla ilerlerken şartlara ayak uydurmakla kalınmaması ve kural koyucu olmak için gayret göstermeleri gerektiğini söyledi. Bakan Varank, bunun da ancak girişimciler, STK’lar ve çalışkan gençlerle başarılabileceğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X