Girit Mahallesi açık hava müzesi olacak

Mudanya’da turizme kazandırılması planlanan, bölgeye özgü yapılara sahip Girit Mahallesi’nin korunmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı.

Girit Mahallesi açık hava müzesi olacak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen Girit Mahallesi’ndeki yapıların konut, restoran-kafe ve otel olarak kullanılabilmesi için yapılan plan değişikliği ile ilgili olarak esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcıları Hakan Karademir ve Sevinç Şenşekerci ile birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde esnafla bir araya geldi. 

‘Sakin Şehir’ hareketi kapsamında turizme kazandırılması planlanan, bölgeye özgü yapılara sahip Girit Mahallesi’nin korunmasına yönelik yapılan çalışmalar, bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla paylaşıldı. 2016 yılında alınan meclis kararıyla Mütareke Meydanı’nın da içinde bulunduğu bölgenin turizm açısından daha iyi noktaya gelebilmesi için plan değişikliği yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bölgedeki yapıların konut, restoran-kafe ve otel olarak kullanılabilmesi için Anıtlar Kurulu’nun plan değişikliğini onaylaması gerektiğini ifade etti.

Türkyılmaz, Türkiye ve dünyada ender bulunan, yer yer tahribatlara uğrasa da kalanıyla çok önemli güzelliklere sahip bir yer olan Girit Mahallesi’ni açık hava müzesi olarak geleceğe taşımak, korumak ve geliştirmek istediklerini kaydetti.

ARAÇ TRAFİĞİ BİTECEK…

Bunu yaparken, birileri tarafından sürekli engellerle karşılaştıklarını da dile getiren Başkan Türkyılmaz, “Bölgedeki esnaf kapısının önünden 2 metreye kadar, halkı da rahatsız etmeden kapısının önünü kullanabiliyordu. Esnafımızı mağdur etmemek için çıkardığımız ve Büyükşehir Belediyesi meclisinden de geçen kararla bölgeyi turizm fonksiyonuna almak istedik.

Anıtlar Kurulu ile son bir görüşme yapacağız. Onay alır almaz bölgeyi araç trafiğinden arındırıp, mahalledeki elektrik direklerini ortadan kaldırarak, elektrik kabloları yer altına alınacak, dış cephe restorasyonuna başlayıp cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapacağız. Hedeflediğimiz UNESCO çalışmasının omurgasını oluşturacak olan Girit Mahallesi ve Tirilye’nin sakin şehir olabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, toplantıda esnaf ve mahalle sakinlerinin konuyla ilgili önerilerini dinledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X