Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin kalkınma planı yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ”Türkiye’nin kalkınma planı yok. 1.1.2019’dan itibaren Türkiye’nin kalkınma planı yok. Bir devlet plansız yönetilir mi? Türkiye yönetiliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin kalkınma planı yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’de STK, sendika temsilcileri ve muhtarlarla buluşmasında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Nohut getiriyoruz. Niçin? Şimdi 200 bin ton patates getireceğiz. Niçin? Yer mi kalmadı? Patates ekecek alan mı kalmadı? Bir ülke düşünün tek başına 17 yıl yönetiyor ama nasıl oldu da bu noktaya geldik? Hepimizin düşünmesi lazım. Hepiniz kanaat önderisiniz eyvallah. Yarın ne olacağını kim biliyor? Erdoğan dahil hiç kimse bilmiyor. Türkiye’nin kalkınma planı yok. 1.1.2019’dan itibaren Türkiye’nin kalkınma planı yok. Bir devlet plansız yönetilir mi? Türkiye yönetiliyor. Başka örneği var mı? Afrika’nın az gelişmiş ülkelerini bilmiyorum ama başka bir ülke yok. 2019 Türkiye plansız.

”KİŞİYE BAĞLI HİZMET KAVRAMI DOĞRU DEĞİLDİR”

Kişiye bağlı hizmet kavramı doğru değildir. Aksi halde dünya dururdu. Dünyanın gelişmesi değişim üzerine inşa edilmiştir. Belediye başkanı arkadaşlarımdan şunu bekliyorum seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrım yapmayacaksınız belde halkında. Herkese hizmet götürülecek eşit. Ama bir mahalle yoksulsa oraya pozitif ayrımcılık yapılacak. Harcanan her kuruşun hesabını millete yani size verecek.

”SİYASETTE YENİ BİR ALAN AÇMAMIZ LAZIM”

Hesabını vermezseniz siz geçmişinizde kara bir leke bırakmış olursunuz. Mal varlığımız meydanda harcamalarımız da meydanda. Örneğini veririm metro yapıyor 3 büyükşehirimiz İstanbul Ankara İzmir. İzmir metronunun kilometresini 50 milyon lira ile yapar Ankara 100 milyona İstanbul 150 milyona yapıyor. Niçin? Metro ise metro. Makine aynı makine. 50 milyonluk bir iş nasıl oluyor da 100 milyon liraya 150 mil

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X