Kushner Prens Selman’a Kaşıkçı krizini atlatması için tavsiyeler verdi

New York Times, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner arasındaki yakın ilişkiyi ortaya koyan bir haber yayımladı.

Kushner Prens Selman’a Kaşıkçı krizini atlatması için tavsiyeler verdi

Gazetenin ulaştığı belgeler ve üst düzey yetkilere dayandırdığı haberine göre, Kushner, Trump göreve geldiği ilk aylardan bu yana Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile özel ve resmi olmayan görüşmeler yaptı. Kushner ve Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından da görüşmeye devam etti. Kaşıkçı cinayetinden sonra Kushner ve Veliaht Prens Selman’ın 10 Ekim’de sadece bir kez telefonda görüştüğü ve bu görüşmeye Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın da katıldığı bilgisi verildi. 

Ancak ABD’li yetkililere göre Kushner ve Selman gayriresmi bir şekilde görüşmeye devam etti. Kushner, Selman’a fırtınayı dindirmesi ve daha fazla utanç verici eylemlerden kaçınması yönünde tavsiyeler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X