Medicana Bursa Hastanesi açıldı

Türkiye’de özel hastaneciliğin öncü kuruluşlarından Medicana Sağlık Grubu’nun, Güney Marmara Bölgesi’nin merkezinde hayata geçirdiği yeni hastanesi Medicana Bursa hizmete açıldı.

Medicana Bursa Hastanesi açıldı

Sağlık sektörüne yaptığı önemli yatırımlarla adını duyuran ve Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan Medicana Sağlık Grubu’nun yeni hastanesi Medicana Bursa, hasta kabul etmeye başladı. Akıllı bina özellikleri ile 40 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen 300 yatak kapasitesine sahip Medicana Bursa, Güney Marmara Bölgesi’nin merkezi konumundaki Bursa’nın yanı sıra tüm bölgeye hizmet sunacak. Medicana Sağlık Grubu’nun 100 milyon dolar yatırımla ve uluslararası standartlara uygun olarak hayata geçirdiği hastane, sağlık turizmi ile Türkiye’ye gelen yabancı hastaların da ihtiyaçlarını karşılamaya aday. Son yıllarda artan göç ve sağlık ihtiyacı doğrultusunda kapsamlı şekilde hazırlanan Medicana Bursa, Medicana Sağlık Grubu’nun 13. hastanesi ve bugüne kadarki en büyük yatırımı. 

GÜNEY MARMARA’NIN SAĞLIK MERKEZİ OLMAYA ADAY

Medicana Bursa Hastanesi’nin, Grubun bugüne kadarki en büyük yatırımı olduğunu ifade eden Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: 

“Medicana Sağlık Grubu olarak, Bursa’ya en yeni teknolojilerle donatılmış, tüm branşları bünyesinde toplamış, kapsamlı bir hastane yatırımı gerçekleştirerek, Güney Marmara’nın sağlık merkezi olmayı hedefliyoruz.  Bursa, artan nüfusuyla ve gelişimiyle, aynı zamanda pek çok yatırım için başı çeken, önemli bir sanayi merkezi. Hastanemiz tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığında 1.000 kişiye yakın çalışanla faaliyet gösterecek ve Bursa’nın en fazla istihdam sağlayan yatırımlarından biri olacak. Bursa hastanemiz ile bölge için sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra önemli bir istihdam alanı da açtık.”

TOPLAM CİRODA YABANCI HASTA PAYI ARTACAK

2017 sonu itibarıyla Medicana Sağlık Grubu’nun 700 milyon TL olan cirosunda yüzde 10 olan yabancı hasta payını, yüzde 15’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bozkurt, “Bursa aynı zamanda Ortadoğu’da da en çok bilinen şehirlerden biri olduğu için, Arap coğrafyasından da önemli sayıda hasta alacağımızı düşünüyoruz. Medicana Bursa’nın da katkısıyla ciromuzdaki yabancı payını bu yıl yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
Medicana Bursa Hastanesi, tıbbın tüm disiplinlerinin bir arada bulunduğu bir merkez olarak bölgede hayati bir ihtiyaca yanıt verecek. Nöroloji, iç hastalıkları, kalp damar cerrahisi ve onkoloji başta olmak üzere tüm tıp disiplinleri; Mikrobiyoloji, Biyokimya, Patoloji temel bilimleri ve dört farklı yoğun bakım ünitesini hastaların ihtiyacına sunacak. Ayrıca hem akut bakım sağlık hizmetleri, hem de kronik sağlık sorunları ile ilgili birimleriyle tam teşekküllü sağlık hizmeti sunacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X