Memurun gücü kalmadı

İbrahim Bulut, haziran ayı enflasyon rakamlarına göre TÜFE’nin yüzde 2.61 oranında yükseldiğine ve yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 9.16 olduğuna dikkat çekerek, memur maaşlarının 2018 yılının ilk altı ayında yüzde 5.16 eridiğini söyledi.

Memurun gücü kalmadı

SEYİT GÜNDOĞAN

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, uzun zamandır enflasyona ezilen tek kesimin memur ve memur emeklileri olduğunu belirterek, ekonomideki gidişata bakıldığında önümüzdeki altı aylık dönemin çok daha zorlu geçeceğini vurguladı.

Maaşlardaki erimenin artarak süreceğine işaret eden Bulut, bu gidişatın durdurulması gerektiğini ifade etti. Bulut, ‘’Bu durum ekonomik gerçeklerden uzak bir şekilde imzalanan toplu sözleşmenin sonucudur. 2018’in ilk yarısı için ortaya çıkan yüzde 9.16’lık enflasyonla birlikte yılın ilk çeyreği için açıklanan yüzde 7.4’lük büyüme göz önüne alındığında memur ve memur emeklilerinin sadece 2018 yılında gelir pastasından aldıkları payın yüzde 12.6 oranında küçüldüğü görülüyor.

Gelir seviyesinde böyle bir erime, toplumun gelir dağılımında böylesine bir kötüleşme, sürdürülebilir bir durum olmaktan çıkmıştır. Yol yakınken memur ve emekliler için yeni ekonomik destek paketleri açıklanmalı, enflasyona dayalı ücret artışlarına artık bir son verilmelidir. Gelir dağılımında adaletin sağlanması için büyüme ve refah payı uygulamasına geçilmelidir. Kamu çalışanlarının dayanacak bir günü dahi kalmamıştır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X