Bursa’da kurban fiyatları ne kadar? İşte büyükbaş ve küçükbaşta son durum…

Vatandaşlar kurbanlıklar için hazırlıkara başladı. Fiyatlar, neredeyse geçen yılı ikiye katlıyor. Küçükbaşlarda ortalama fiyat 12-18 bin lira, büyükbaşta ise hisse fiyatı 18-32 bin lira arasında değişiyor.

Bursa’da kurban fiyatları ne kadar? İşte büyükbaş ve küçükbaşta son durum…

Ulaş GİRGİN

Kırmızı et fiyatları ile birlikte kurbanlık fiyatları da uçtu. Yem fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler nedeniyle yetiştiriciler üretimi azalttı. Sektör yetkilileri, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın çok üzerinde olacağını belirtti.

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkaı Nuri Karaca, küçükbaş hayvan fiyatlarının canlı kilogramının 320 TL, büyük hayvanın ise 350 TL civarında olduğuna işaret ederek, “Türkiye’deki hayvan sayısı çok azaldı. Büyükbaşta da küçükbaşta da hayvan miktarında açık var. Bu nedenle bayrama kadar fiyatlar daha da artabilir. Vatandaş zaten bu fiyatlarla çok fazla hayvan kesemeyecek” dedi.

KISA VADEDE ÇÖZÜM ZOR

İthalatın çözüm olmayacağını ifade eden Karaca, şöyle devam etti: “Bugün dışardan gelecek hayvan da yerli hayvan ile aynı fiyata mal oluyor. Yeni bir hayvancılık politikası tespit edilip gerçekçi ve büyük destekler ile sektör canlandırılmalı. Durumun kısa vadede düzelmesi mümkün değil. Orta, uzun vadede doğru politikalar ile durum düzelebilir.”

CANLI KİLOGRAM FİYAT 300 TL CİVARINDA’

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, geçen sene 150, 200 TL arasında olan büyükbaş hayvanın canlı kilogram fiyatının, şu anda 300 lira civarında olduğunu söyledi. Kurban Bayramı için başlayan satışların da şu anda bu düzeyde gittiğini dile getiren Yıldız, “Bu fiyatlar çok fazla. Bunun nedeni ise ülkede hayvancılığın yeterince desteklenmemesi ve sonucundaki üretim eksikiği” dedi.

12-16 BİN LİRAYA KÜÇÜKBAŞ

Bursa’da vatandaşlar, sürü sahiplerinin kapılarını çalmaya başladı. Fiyatlar henüz tam olarak oturmamış olsa da üreticiler, 12-18 bin lira arasında değişen ön fiyatlar belirliyor. 20 bin liraya alıcı bekleyen koçlar da var. Vatandaşlar, geçen yıl 10 bin liraya aldıkları kurbanlık için bu yıl 18-20 bin lira civarında rakamlar talep edildiğini söyledi. Büyükbaşta da hisse satışları 18 bin lira ile 32 bin lira arasında değişiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X