Miniklerden anlamlı proje

Karacabey Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, ‘Engelliler İçin Cumhuriyet Çocukları El Ele’ projesi kapsamında, engelli bireylerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunları belirlemek için kent içinde bir çalışma gerçekleştirdi. 

Miniklerden anlamlı proje

AYHAN FİDAN

Cumhuriyet İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri kendi kayıt alanlarındaki 11 mahallede gözlem yapıp  krokiler çizerek engelli rampalarının varlığını, varsa kullanılabilirliğini, kaldırım işgallerini, hatalı parkları, kaldırım üzerine park edilen araçları, engelli rampası önüne park eden araçları gözlemlediler, afişler hazırladılar. Okul Müdürü Menderes Girgin, 4/A sınıf öğretmeni Seniye Doğan ve öğrenciler Karacabey Belediyesi’ni ziyaret ederek, projes kapsamında yaptıkları çalışmaları ve önerileri Belediye Başkanı Ali Özkan’ a sundular.

Bu tarz projelerin önemini vurgulayarak farkındalık yaratıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye görevlilerinin de farkındalık yaratmak için engelli yerlerine park eden araçların sileceklerine broşürler koyarak farkındalık kazanılmasını amaçladıklarını kaydetti. Özkan, çocukların teslim ettiği proje dosyasını inceleyeceğini belirterek, gelen tüm öğrencilere kitap hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X