Mobilya dekorasyon tercihi az olunca öğrenci alınmadı

İnegöl’de meslek yüksekokulu bünyesindeki mobilya dekorasyon ve tekstil bölümleri, yeterli sayıda öğrenci başvurusu olmadığı için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tercih kılavuzundan kaldırıldı.

Mobilya dekorasyon tercihi az olunca öğrenci alınmadı

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, tercih sayısının 10’un altına düşmesiyle YÖK tarafından mobilya dekorasyon ve tekstil bölümlerinin tercih kılavuzundan kaldırıldığını söyledi. Alper, ‘Bazı bölümlerde doluluk oranları yüzde 60’ı buldu, bazılarında da yüzde 10’un altında kaldı. Geçen sene 10 kişinin altında kaldığı için bu bölümler bu sene kılavuzlarda yer almadı ve öğrenci alamadık’ dedi.

İÇ MEKAN TASARIMI

Üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte iç mekan tasarımına ilginin fazla olduğunu belirten İMYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, ‘Programın iç mekan tasarımına kaydırılmasında fayda var. Üniversitemizi genel olarak değerlendirdiğimizde, çevresel şartlar açısından birçok yüksekokuldan daha iyi konumdayız. Bu yöre itibarıyla hem eğitim öğretim imkanıyla iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca biz geçen yıl ilk defa İSO kalite belgesi aldık. Kalitemiz de uluslararası kuruluş tarafından tescillenmiş durumda’ diye konuştu.

Öte yandan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Okan Güler ise, “Bölümün kapanması gibi bir şey söz konusu değil. Sadece bu sene tercih kılavuzunda yer almadı. İç mekan tasarımı adı altında aynı bölüm eğitime devam edecek. Sadece isim değişikliği oldu” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X