‘Modern Gemlik için çalışıyoruz’

Gemlik Belediyesi, kamulaştırdığı binaları yıkarak ilçeye nefes aldırmak için çalışma yürütüyor. 2018 yılı kamulaştırma planlarında yer alan taşınmazlar, belediye yatırım programına dahil edilerek kamulaştırılma işlemlerine başlanıyor.

‘Modern Gemlik için çalışıyoruz’

Bu kapsamda imar planlarında yolda kalan Balıkpazarı Mahallesi Alemdar Caddesi’ndeki 3 katlı bir binanın daha kamulaştırması yapılarak yıkım işlemleri başlatıldı. Yapılan imar düzenlemeleri sonrasında yeni yollar ve caddelerin planlara uygun şekilde düzenlendiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana, planlı ve modern Gemlik için çalışıyoruz” dedi. 

Gemlik’in bazı bölgelerinde yaptıkları kamulaştırmalar ile birlikte eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yol açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanabilir alanlar oluşturmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, çalışmaları kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. 

Kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte Balıkpazarı Mahallesi’nin nefes almaya devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Konum olarak Balıkpazarı Mahallemiz sıkışık bir bölge, buraya bir meydan kazandırmamız gerekiyordu. Mülk sahiplerimiz gönül rızasını da alarak kamulaştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Balıkpazarı Mahallemizi daha yaşanır bir mahalle haline getireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X