Mudanya’nın ‘tarihi’ gururu

Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan iki projesine birden ödül almayı başardı.

Mudanya’nın ‘tarihi’ gururu

Taş Mektep Restorasyonu ile İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı ve Girit Mahallesi projesiyle ‘Uygulama’ ödülü almaya hak kazandı. Belediyelere ödülleri, Antalya EXPO Center’daki YAPEX Fuarı’nda düzenlenen törenle verildi. Mudanya Belediyesi, Taş Mektep Restorasyon Projesi ve İsmet İnönü Parkı, Mütareke Meydanı, Girit Mahallesi Projesi ile ödül almaya hak kazandı Törene Başkan Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Servet Usta, Sevinç Şenşekerci, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. 

“BU ÖDÜL MUDANYALILARIN”

Mudanya’nın değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’mızın daha yaşanabilir, tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle tüm dünyada hak ettiği yeri bulması için çalışıyoruz. Bu mutluluk tarif edilmez. Bu ödül öncelikle belediyemizdeki ekip arkadaşlarımla birlikte bütün Mudanyalılarındır. Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bunun için gerekli görüşmeleri yapıp, ciddi bir başvuru dosyası hazırlayacağız. Amacımız Mudanya’mızın değerlerini insanlığa kazandırmaktır” dedi. 

FUARA MUDANYA DAMGASI 

Ödül alan projeler, YAPEX Fuarı’ndaki Özendirme Yarışması Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı. Mudanya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği nezdinde ikinci kez ödül alırken, fuar alanında açılan standını birçok ilin belediye başkanı tarafından ziyaret edildi. Başkan Hayri Türkyılmaz da stantları gezerek, belediye başkanlarıyla sohbet etti. 

BÜYÜKŞEHİR VE NİLÜFER’E DE ÖDÜL

Öte yandan aynı törende Büyükşehir Belediyesi Alipaşa Konağı Yaşam ve Kültür Müzesi projesiyle ‘Süreklilik’, Nilüfer Belediyesi de Misi Köyü çalışmasıyla ‘Uygulama’ ödülü aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ödülülünü Kültür ve Sanat Daire Başkanı Aziz Elmas, Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü ise meclis üyeleri Rahşan Duygu Tursun ve Hanife Demirezen Güler kurumları adına aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X