MÜSİAD Bursa’da başkan değişiyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nde cuma günü yapılacak olağan genel kurulun ardından bayrak değişimi yaşanacak.

MÜSİAD Bursa’da başkan değişiyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

İki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan Mustafa Gürses, görevi Nihat Alpay’a devredecek.

Mustafa Gürses aralarında Nihat Alpay’ın da bulunduğu heyetle birlikte dün Olay Medya’yı ziyaret etti. 25 Ocak Cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde genel kurulunun yapılacağı Bursa Şubesi’nin, MÜSİAD’ın Kayseri’den sonra ikinci eski şubesi olduğunu hatırlatan Gürses, ‘’Geçmiş dönem başkan arkadaşlarımız da güzel işler yaptılar. Bizim de 4 senelik bir nöbetimiz oldu. Şimdi yeni arkadaşlara devrediyoruz” dedi.

Başkanların 2 dönem görev yaptıktan sonra değişmesi ilkesine uyduklarını ifade eden Gürses, ”MÜSİAD iyi bir örnek. Her üyenin fikrine önem veriliyor. Yani ‘ağabeyler bilir’ gibi bir pozisyonumuz yok. Farklılığımız bu. Yapımız itibariyle muhafazakar bir yapıdayız ama hangi yoldan nasıl gidilecek diye bakıldığında bütün arkadaşlarımızın öne sürdüğü fikirler var. İstişare neticesinde de kuvvet ortaya çıkıyor.

Diğer STK’lar ile iyi geçinmeye gayret ediyoruz. Onlar yol yordam olarak farklı olsalar da bu kent ve memleket için çalışıyorlar. Ortak hedefimiz Türkiye’nin dirliği, birliği ve beraberliğidir. Özelde ise Bursa’nın kalkınmışlığı, gelişmişliğidir. Bu istikamette gayret gösteren herkesle beraber olmaya da çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

ÜYELERİN POTANSİYELİ ÖNEMLİ

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin 235 üyesi bulunduğunu anlatan Gürses, ‘’Üye sayısından ziyade üyelerin taşıdığı potansiyel önemli. Arkadaşların bir çoğu STK’larda önemli yerlerdeler. Halimizden memnunuz. Dönüp geriye baktığımızda bu 4 sene içerisinde yaptığımız çok güzel işler var. Eksiklerin de farkındayız” dedi. Mustafa Gürses, yapılarında insanlara empati yapabilmek olduğunu da sözlerine ekledi.

YÖNETİMİN EZ AZ ÜÇTE BİRİ DEĞİŞECEK

Cuma günü yapılacak genel kurulda Mustafa Gürses’ten başkanlık görevini devralmasına kesin gözüyle Nihat Alpay, MÜSİAD’daki görev değişikliğinde yönetim kurulunun 3’te 1 yenilenmesi gibi bir durum olduğunu hatırlattı. Kendilerinin de 25 kişilik asil yedek yönetim kurulunda teamüle uyduklarını ifade eden Alpay, ‘’Yenilenmeye gittik. Bu yapıyı oluştururken de yapısı gereği bütün sektörlerin temsiline dikkat gösterdik. Geçmiş dönemde de birçok arkadaşımız zaten birlikteydik. Bu işleyişle alakalı bir acemiliğimiz yok.

Bundan sonra genel merkezin de vizyonu çerçevesinde onun genel politikalarıyla çelişmeyecek tarzda ama yapılabileceklerin en iyisini yapmak için gayret ortaya koymamız gerekiyor. Çünkü Bursa önemli bir şehir. 3 milyonluk bir şehirden bahsediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X