Okullar kendi potansiyellerini BUSİM’le harekete geçirecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB 2023 vizyonu kapsamında ortak bir okul gelişim kültürü ve kabul edilebilir standartların oluşturulması, sürekli iyileştirmenin ve gelişimin sağlanması amacıyla ‘Bursa Sürekli İyileştirme Modeli’ (BUSİM) projesini uygulamaya

Okullar kendi potansiyellerini BUSİM’le harekete geçirecek

BUSİM’i birlikte iş yapama süreci olarak gördüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Bursa’da 33 bin öğretmen ve 530 bin öğrencimiz var. Kurum olarak taşıdığımız büyük sorumluluk kapsamında BUSİM’i hayata geçirdik. Bu projenin uygulanmasıyla elde edilecek kazanımların Bursa eğitimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi. 

OKUL GELİŞİM KÜLTÜRÜ OLUŞTURULACAK…

BUSİM projesi ile okul gelişim kültürünün oluşturulması ve sürdürülebilirliğini sağlanması amaçlanıyor. BUSİM, il genelinde ortaöğretim düzeyinde ve farklı okul türleri içinden seçilen 10 okulun sürece dahil edilmesiyle pilot olarak uygulamaya konuldu. Model çalışmaları kapsamında öğrenci, çalışan, veli ve diğer paydaşların memnuniyetlerinin ölçülmesi amacıyla anket hazırlandı. Anketler elektronik portal üzerinden Bursa genelindeki tüm mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulamaya kondu. BUSİM ile okulların kendi potansiyellerini harekete geçirecek şekilde sürekli iyileştirme/öz değerlendirme yapısı içinde geliştirilmesi hedefleniyor. 

e-PAS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bursa’daki okul ve kurumlarda yürütülmekte olan projelerle ilgili kurumsal bir hafıza oluşturmak ve projelere teknik destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Elektronik Proje Ağı Sistemi (e-PAS) Öğretmenler Arası 1 Fikir Proje Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda’nda gerçekleşen törende dereceye giren okullara ödülleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümünden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz tarafından verildi. Törende konuşan Koz, bu projeyle okulları daha yakından takip edebildiklerini belirterek, “İlçelerimizde, okullarımızda hangi faaliyetler hangi projelerin yürütüldüğünü görebiliyoruz. Bu projeleri diğer okul ve kurumlarımız da elektronik ortamda takip edebiliyorlar. Bu sayede okullarda yürütülen tüm projeleri tek bir çatı altında toplayarak kurumsal bir proje hafızası oluşturduk” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X