Patronlar mutfakta 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bosch Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Steven Young, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz ile BTSO Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi üyeleri BTSO Mutfak Akademide tezgahın başına geçerek hünerlerini sergiledi.

Patronlar mutfakta 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hizmet sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan BTSO Mutfak Akademi Bursa iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. 

Mutfak Akademi’de düzenlenen Workshop’a katılan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bosch Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Steven Young, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Durmaz ile BTSO Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi üyeleri mutfaktaki hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğin ardından İbrahim Burkay, katılımcılara Mutfak Akademi’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oda olarak ihracat ve katma değerli üretimi geliştirmeyi hedefleyen projelerin yanı sıra nitelikli istihdamın artırılması noktasında örnek çalışmalara imza attıklarını belirten Burkay, Mutfak Akademi’nin söz konusu projeler arasında yer aldığını ifade etti.

NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞİYOR

İşletmelerde uygulanan tüm tekniklerin BTSO Mutfak Akadremi’de teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerin de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarda gerçekleştirildiğini anlatan Bursay, ”Aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere farklı branşlarda düzenlenen, deneyimli eğitmenlerin rehberliğinde yapılan eğitimler, yiyecek, içecek ve turizm sektöründe nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlıyor” dedi.

HİZMET SEKTÖRÜNE DEĞER KATIYOR

Mutfak Akademi Projesi’nin iş dünyasının talepleri doğrultusunda ‘Gelecek Mutfakta Pişiyor’ sloganıyla hayata geçtiğini dile getiren Burkay, ‘’Burada eğitim alan kursiyerlerimiz Kent Ormanı’nda hizmete açtığımız ve projenin uygulama alanı olarak kurguladığımız 1889 Bursa Double F Restoran’da bilgilerini pratiğe dönüştürebiliyor” diye konuştu. Bosch Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Steven Young da, Mutfak Akademi programının Bursa için önemli bir vizyon olduğuna işaret ederek, hizmet sektörünün istihdamına yönelik ciddi katkı sağlandığını vurguladı. Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz ise ‘’Mutfak Akademi, Bursa’da hizmet sektörüne değer katan vizyoner bir proje. Burada güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Akademide kursiyerlere yönelik hem teorik hem de pratik farklı eğitimler veriliyor” değerlendirmesinde bulundu.

EĞİTİM 6 AY SÜRÜYOR

BTSO’nun hizmet sektörünün nitelikli personel ihtiyacını karşılamaya dönük olarak hayata geçirdiği Mutfak Akademi kapsamında kursiyerler, teorik ve pratik bilgilerin yanı sıra staj dönemini de kapsayan 6 aylık bir eğitim sürecinden geçiyor. Kursiyerler, BTSO ile İŞKUR arasında imzalanan MEGİP Projesi kapsamında eğitim ücretleriyle birlikte iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sağlanan desteklerden faydalanabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X