Rusya Türkiye’nin onayını bekliyor

Rusya ay sonunda Soçi’de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin davetli listesini hazırlandığını Türkiye’den onay beklendiğini açıkladı. Ankara PYD’nin kongreye katılmasını kabul etmeyeceklerini  açıklamıştı.

Rusya Türkiye’nin onayını bekliyor

Suriye’deki krizin siyasi çözümüne yönelik Şam yönetimi ve muhalifler arasında düzenlenmesi öngörülen Ulusal Diyalog Kongresi Rusya’nın Soçi kentinde  29-30 Ocak’ta düzenlenmesi bekleniyor. 

Dün bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, kongrenin davetli listesinin hazırlandığını ve  Türkiye’nin onayını beklediklerini söyledi. Bogdanov, “Yarın (bugün) ve bir sonraki gün Türk ve İranlı ortaklarımızla davetli listesine son halini vermeyi ve Suriyeli katılımcılara davetiyeleri hemen dağıtmaya başlamayı umuyoruz” dedi.

TÜRK VE İRANLI TEMSİLCİLERLE …..

Öte yandan Bogdanov, 20 Ocak’ta Rus, Türk ve İranlı temsilcilerin katılımıyla Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne hazırlık toplantısının yapılacağını söyledi. Bogdanov’a göre Soçi’de yapılacak toplantıda Rusya’yı Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye’yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, İran’ı ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari temsil edecek. 

TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ ÜZERİNE ERTELENDİ..

İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan Kongre’nin geçen yıl kasım ortasında düzenleneceği belirtilmişti. Ancak Türkiye’nin PYD’ye davet gönderilmesi nedeniyle tepki gösterdiği kongre ertelenmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce yaptığı açıklamada, kongrenin katılımcı listesinde bin 700’den fazla ismin yer aldığını söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X