Suriyeli gençler  meslek sahibi oluyor

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İnegöl Şubesi işbirliğinde açılan Mobilya Döşeme Kursu’nda 20 Suriyeli genç meslek öğrenmeye başladı. 

Suriyeli gençler  meslek sahibi oluyor

ABDULLAH TANIŞ

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü merkez binasında bulunan dikiş atölyesinde başlayan kursu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile birlikte ziyaret eden Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “İlçemizde bulunan Suriyeli göçmenlere yönelik olarak meslek edindirme kurslarımızı İş-Kur işbirliğinde gerçekleştirmekteyiz. Mobilya Döşeme Kursu’nda 20 Suriyeli genci dikişçi olarak yetiştiriyoruz. Haftanın 5 günü akşamları yapılan kursumuz toplam 352 saat sürecek. 20 Suriyeli gencimiz burada 3 ay süreyle eğitim alacaklar. Kurs sonunda alacakları belgelerle mobilya sanayimizin ihtiyaç duyduğu döşeme ve dikiş elemanı anlamında Suriyeli gençlere meslek kazandırmış olacağız. Kurs boyunca kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 25 lira yevmiye verilmekte” dedi.

Mobilya sanayiinde eleman ihtiyacının olduğunu ifade eden Çelik, “Bu kursumuz istihdam garantisiz bir kurs ama verdiğimiz eğitim sayesinde mobilya sanayiinde kolaylıkla iş bulabilecekler. Bu alanda mobilya sanayiinde eleman ihtiyacı var. Aynı zamanda kursa gelen Suriyeli gençlerimizin de işe ihtiyacı var. Verdiğimiz kursla işverenleri ve iş arayanları bir nebze olsun bir araya getirmiş olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X