Trump yine kızdıracak

ABD Başkanı Trump, bazı Afrika ve Latin Amerika ülkelerinden göçenleri eleştirirken “lağım çukuru ülkelerden geliyorlar” söyediği idia edildi. 

Trump yine kızdıracak

Trump ayrıcı Londra’da yaptırılan yeni ABD elçiliğinin açılışına katılmayacağını söyledi ve İngiltere ziyaretini iptal etti. 

ABD bir kez daha Başkan Donald Trump’ın açıklamalarıyla çalkalanıyor. Tnump, ABD’ye çok sayıda göç veren Haiti, El Salvador ve bazı Afrika ülkeleri için ‘lağım çukuru’na benzer bir ifade kullandı.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre. Olay Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham ve Demokrat Illinois Senatörü Dick Durbin’in Beyaz Saray’da katıldığı göçmen toplantısında yaşandı. Trump’ın, ‘Neden bu iğrenç ülkelerden insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç’ten daha fazla göçmen almalıyız’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

Aynı toplantıda Trump’ın Yeşil Kart çekilişinin kaldırılması ve göçmen zincirinin sona erdirilmesi gibi daha önce de dile getirdiği konuları yeniden gündeme taşıdığı kaydedildi.

 Ancak Trump’ın bu skandal sözlerine başta BM olmak üzere birçok yerden tepki ğelince Amerikan başkanı Twitter’dan yeni bir açıklama yaptı ve ‘Toplantıda kullandığım dil sertti, ama kullandığım dil bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti’ dedi.

TÖRENE KATILMAYACAK

Öte yandan Başkan Trump,şubat ayında İngiltere’nin başkenti Londra’daki yeni ABD elçiliği binasının açılış törenine katılmayacağını duyurdu. Trump sasyal medya mesijında, “ Obama yönetiminin Londra’da en iyi yerdeki ve en güzel bükelçelek binasını, fındık fıstığa satmasından hiç memnun değilim. Sonra da gidip ücra bir yerdi 1, 2 milyar dolara yenisin diktiler Kötü bir anlaşma. Benim de gidip kurdelayı kesmemi  istiyorlar. Hayır” ifadelerini kullandı. Acılış törenine Trump’ın yerine, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’u katılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X