Uludağ yolunda kaza! Trafik kilitlendi

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da araç trafiği ve kazalar nedeniyle tatilciler zirveye inip çıkmakta zorluk yaşadı.

Uludağ yolunda kaza! Trafik kilitlendi

Gün içerisinde 15 araç ile bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak trafiği aksamasına neden oldu. Yaklaşık üç kilometre uzunluğunda araç trafiği oluşurken yol, bir saat araç trafiğine kapatıldı.

 

Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Uludağ’da yoğun kar, sis ve tipi nedeniyle görüş mesafesi bazı bölgelerde bir metreye kadar düştü. Yolu takip edemeyen ve zincir takmayan 15 ayrı araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazalarda şarampol kenarlarında bulunan ağaçlar araçların metrelerce yükseklikten düşmelerini engelledi. Akşam saatlerinde ise Uludağ’da bulunan öğrenci gurubunu almak için zirveye seyir halinde olan yolcu otobüsü virajı dönmek istediği sırada zincirsiz olduğu için kayarak su kanalına düştü. Bir saat trafiğe kapatılan Uludağ yolunda üç kilometre uzunluğunda araç trafiği oluştu. Zincir takılan otobüs daha sonra çağırılan çekiciyle çıkarılarak yoluna devam etti.

JANDARMA İZİN VERMİYOR

Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama yaparken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X