Üreticiye bitki koruma eğitimi

Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi ve Hasat Öncesi Bilgilendirme’ eğitimi düzenledi. 

Üreticiye bitki koruma eğitimi

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gürkan Kabul, ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi ve Hasat Öncesi Bilgilendirme’ konusunda üç seminerde toplam 79 üreticinin belge almaya hak kazandığını ifade etti. 

Belge sahibi olmayanların zirai ilaç kullanımı konusunda karşılaşabileceği sorunlara da dikkat çeken Gürkan Kabul, “Özellikle hasat dönemi öncesinde yapılan denetimlerimizde, belgesi olmayan üreticilere idari yaptırım uygulanacak. Bu yüzden hiçbir üreticinin bu durumla karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Amaç, güvenilir gıda tüketme açısından doğru zamanda doğru zirai ilaç kullanılmasıdır” dedi.

Zirai ilaçlarla ilgili ‘Üretici Kayıt Defteri’ tutmak zorunda olan zeytin üreticisi haricindeki tüm sebze ve meyve üreticilerini kapsayan ‘Uygulama Belgesi’nin önemli olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Mehmet Çınar da, zirai ilaçlama sonrasında ilaç kaplarını saklama ve imha konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X