Vizyon projelerden biri! ‘Bursa’ya değer katacak’

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Sular Vadisi Doğa Parkı tamamlandı.

Vizyon projelerden biri! ‘Bursa’ya değer katacak’

Park. çevre düzenlemelerinin bitmesinin ardından hizmete açılacak. Yürüyüş yolları, saha düzenlemeleri ve çocuk oyun alanları tamamlanan, peyzaj çalışmaları bitme aşamasına gelen, büyük havuz, doğal dere ve şelale havuzlarında ise yüzde 98’lik seviyeye ulaşılan park, kilit parke döşeme uygulamaları ve jimnastik aletlerinin montajının tamamlanması ile hizmete açılacak.

Park, 28 bin metrekarelik alanda yüzde 70’i yeşil temalı olarak planlanıyor. Parkın bünyesinde; yapay gölet, teras kademli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi birimleri yer alacak. 

TÜM BURSA’YA DEĞER KATACAK

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sular Vadisi Doğa Parkı’nın; Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getireceğini söyledi. Park’ın bölgede yaşayan 70-80 bin vatandaşa doğrudan hizmet vereceğinin altını çizen Edebali, sadece bölgeye veya Yıldırım’a değil tüm Bursa’ya değer katacağını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X