Yeni okul eğitimi rahatlatacak

Mudanya’da tekli eğitime geçiş sürecinde çalışmalar hızlandırılırken, Güzelyalı Altıntaş yolu Adalet Konakları mevkiinde inşaatı süren yeni ortaokul ile, sistemdeki sıkıntının tamamen sona ereceği belirtildi.

Yeni okul eğitimi rahatlatacak

ÖMER BİLİK

Geçtiğimiz temmuz ayında başlayan inşaat ile 6 bin 500 metrekare alana zemin kat üzerine 3 katlı, içerisinde sosyal donatı alanları bulunan okul binası yapılıyor. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, ilçe merkezinde 8 lise, 3 ortaokul ve 4 ilkokulda yaklaşık 11 bin öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Şeker, ilçe merkezinde şu anda az farkla tekli eğitim yapılırken en küçük fazlalıkta bu sistemin değişebileceğini, ancak yeni okul faaliyete geçtiğinde tekli eğitim sisteminde değişiklik olmayacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, “Şu anda liselerimiz normal eğitim yaparken, orta ve ilkokullarımızda sıkıntımız var. İlkokullarda geçen sene normal eğitime geçtik, ama şu anda ucu ucuna duruyoruz. Yani en ufak artışta bazı okullarımızı ikili eğitime geçirme mecburiyetimiz doğacak. Bu okul ve süren yeni okul projeleri bitirildiğinde normal eğitime devam edeceğiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X