Yılmaz: Bina bazlı  dönüşüm olacak

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede yerinde kentsel dönüşümün alan bazlı değil, bina bazlı gerçekleştirileceğini ifade etti.  

Yılmaz: Bina bazlı  dönüşüm olacak

CEMAL KIRGIZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçeye dönüşte değerlendirmelerde bulundu. 

Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de yerinde dönüşebilen binaların yerinde dönüşümü, yerinde dönüşemeyen binaların da takas yoluyla vatandaşlara yeni binalar yapımı suretiyle verilmesi projesine onay verdiklerini söyledi. Devletin ve Belediyenin elini taşın altına koyduğunu ifade eden Refik Yılmaz, ‘Yıllarca esnaflık yapmış, fabrikada çalışmış, emekli olduktan sonra da 1970, 1980 ve 1990’lı yıllarda ev almış vatandaşlarımıza yerinde dönüşüm yapın dediğimizde ne olacak? Amacımız, dar gelirli ve yerinde dönüşüme katılamayacak olan vatandaşlarımızı da takas yoluyla ev sahibi yapmak. Sağlam zeminli arazide, deniz manzaralı, konforlu binalarla Gemlik’in dönüşümünü sağlamak istiyoruz. Başbakan Yardımcımız ve Bakanımız da bu projemize onay ve destek veriyorlar’ dedi. 

‘KAYBEDECEK SAATİMİZ YOK’

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yerinde kentsel dönüşüm projesi olanlara da, ‘Kaybedecek bir saatimiz bile yok. Yerinde kentsel dönüşümü savunan herkesten projelerini bekliyoruz. Böyle bir proje gelirse, bir gün bile bekletmeden ruhsatlarını veririz. Yerinde dönüşebilen tüm binalara yerinde dönüşüm, dönüşemeyenlere de takas yoluyla dönüşüm projemiz devlet-belediye eliyle sonuna kadar devam edecek’ diye konuştu. 

Dün daha sonra Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği, ‘Gemlik Buluşuyor’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ankara’da gerçekleşen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir’in de izlediği toplantıda konuşan Yılmaz, ‘Alan bazlı değil, bina bazlı dönüşüm olacak. Gemlik’in geleceği söz konusudur. KHK ile Gemlik’in önü açılmıştır. Güvenlik sıkıntısı olan, depreme karşı riskli binalarda yaşayan insanlarımızın maddi imkanları varsa yerinde dönüşecek, 30 yıllık, 40 yıllık, 50 yıllık binası olan ancak yıkıp yerine yapması sorunlu olan insanlarımıza da kamulaştırma veya takas yoluyla deniz manzaralı, konforlu, deprem riski olmayan sağlam zeminli arazilerde sağlam binaları maliyetine vereceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız’ dedi.

Gemliklilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘Biz yaşam hakkını kutsal görüyoruz. Çözüm üreteceğiz. Mülkiyet ve çok katlı yapılarda dönüşüm sırasında sorunları da belediye olarak biz çözeceğiz. Her şey gönüllülük esasına göre olacak. Gemlik’i yıkmıyoruz. Yerinde dönüşümü, alan bazlı değil, bina bazlı olarak gerçekleştireceğiz. Yerinde dönüşümün önünü böyle açıyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X