1 ay önce söndürülen yangından…

İstanbul Fatih’te bir ay önce itfaiyenin yangını söndürüp gittiği dairede art arda yanmış 2 ceset çıktı.

1 ay önce söndürülen yangından…

Edinilen bilgiye göre, ev sahibi evi kiraya verdiği 2 gencin evi boşaltmasını istedi ve boşaltacakları gün evde yangın çıktı. Ev sahibi kiracıların o gün evi terkettiklerini sanıyordu ancak temizlemek için çıktıkları dairede gördükleri karşısında şoke oldular.

Cesetlerden biri bugün diğeri de 4 gün önce bulundu. 

2 GENÇ KİRALADI

Edinilen bilgiye göre, Balat Kiremit Caddesi Köroğlu Sokak üzerindeki 4 katlı binanın sahibi Mustafa Alan, bir süredir boş olan 2’nci kattaki daireyi, Ramazan Aytaç ismindeki aracı ile 8 Şubat tarihinde iki gence kiraladı. Ancak ev sahibi, gençlerin alkol aldıkları iddiasıyla evi taşındıktan 2 gün sonra terk etmelerini istedi. 10 Şubat gecesi ise, gençlerin kiraladıkları evde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangını söndürdü. Çıkan yangın tüm binaya zarar verince, apartmanda farklı dairelerde ikamet eden Suriye uyruklu üç aile binayı terk etmek zorunda kaldı. 

4 GÜN ARAYLA 2 CESET

Ev sahibi Mustafa Alan ve eşi Mukaddes Alan, aradan geçen 1 buçuk ayın ardından geçtiğimiz Çarşamba günü yangın nedeniyle zarar gören binayı temizlemek için 2’nci kata çıktı. Burada yanmış bir cesetle karşılaşan çift, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yanmış cesedi inceledi. Ceset daha sonra otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 4 gün sonra yani bugün bina sahibi çift yanan apartmanı temizlemek için bir kez daha tekrar eve geldi. Burada yine yanmış bir cesetle karşılaşan çift durumu yine polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, binanın çevresini güvenlik şeridiyle kapatarak yanan cesedi incelemek için çalışma başlattı. 

KORKUNÇ OLAY TEMİZLİK İÇİN EVE GİRDİKLERİNDE ORTAYA ÇIKTI

Evin sahibi Mustafa Alan, olayı şöyle anlattı: “10 Şubat sabaha karşı burası yandı. 40 gün sonra evi temizlemek için içeriye girdik. Bu sırada bir cesetle karşılaştık. Polise haber verdik, gelip inceleme yaptılar. Bugün yine temizlemek istedik. Bir cesetle daha karşılaştık” dedi.

“ONLARI KAÇTI DİYE BİLİYORDUK”

Yangının çıktığı evdeki kiracıların kaçtıklarını tahmin ettiklerini söyleyen Mustafa Alan, “ 2 kişiye kiraya vermiştik. Ancak uyuşturucu sattıkları iddiasıyla eşim onların evden çıkmasını istedi. O gece de evde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri gelip yangını söndürdü. Tepeden ışıkla etrafa baktı. Bize binada kaç kişinin yaşadığını sordu. Biz o yeni kiracıları kaçtı diye biliyorduk” diye konuştu.

“POLİS CESEDİN İNSANA AİT OLMADIĞINI SÖYLEDİ”

Ev sahibi Mustafa Alan’ın eşi Mukaddes Alan ise, yangından 1,5 ay sonra evi temizlemek için içeri girdiğini ve yanmış cesetle karşılaştığını anlattı. Mukaddes Alan, cesedi görünce polise ihbarda bulunduğunu, polisin ise olay yerine gelerek cesedin ilk etapta insana ait olmadığını söylediğini iddia etti. Alan, şöyle konuştu: “Ramazan Aydaş isimli kişi evime bunları kiracı olarak getirdi. Yanında çalıştıklarını söyledi. İçki içmişlerdi. İçki şişesini görmüştüm. Bu yüzden evimden çıkmalarını istedim. Aynı sabah o katta yangın çıktı. Binadaki kiracılar yangın nedeniyle binayı boşalttılar. Bir süre sonra evi temizlemek için içeriye girdim. Yanmış bir ceset gördüm. Polisi aradım. Polis gelip cesede baktı, cesedin hayvan olduğunu söyledi. Sağlık eğitimi aldığımı ve bu cesedin insana benzediğini söyledim. Durumun Olay Yeri İnceleme ekiplerinin gelmesini istedim. Gelip araştırınca cesedin insan olduğu anlaşıldı. 4 gün sonra yine temizlemek için eve girdiğimde bir cesetle daha karşılaştım” dedi.

O YANGIN BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Öte yandan, 10 Şubat tarihinde çıkan yangın kameralara böyle yansımıştı. Yangın nedeniyle binada kalan ve dumandan etkilenen Suriye uyruklu 2 kişi böyle görüntülenmişti.

YANAN ERKEK CESEDİ ADLİ TIP KURUMU’NA KALDIRILDI

Cumhuriyet savcısının denetiminde yapılan incelemede yanan ceset, belediye işçileri tarafından ceset torbasına konuldu. Ceset daha sonra sedyeyle İstanbul Büyükşehir Belediye’ne ait cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Polis, cesedin kimlik tesbitine çalışıyor. Yaklaşık 6 saat süren inceleme çalışmalarına itfaiye ekipleri de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X