1 dakika 1 yıla bedel oldu!

ÖSYM tarafından, 2 milyon 265 bin 902 öğrencinin başvurduğu YGS’de 9:45’ten itibaren kapıların kapatılmasıyla birlikte, sınav görevlilerinin bir dakika geç kalanları bile almaması ülke genelinde birçok genci gözyaşlarına boğdu.

1 dakika 1 yıla bedel oldu!

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Bursa’da da yüzlerce öğrenci bir ya da birkaç dakika geç kaldığı için sınavlara giremedi. Bir dakika geç kaldıkları için geri çevrilen öğrenciler göz yaşlarına hakim olamazken, bir senelerinin heba olduğunu söyleyerek isyan ettiler. 

Bursa’da kaç öğrencinin geç kaldığı için sınava alınmadığını açıklamazken, bu sayının yüzlerce öğrenci olduğu tahmin ediliyor. Bursa’da 146 okulda YGS sınavları yapılırken, her okuldan en az 2 ya da 3 öğrencinin geç kaldığı için sınava alanmadığı iddia ediliyor. Eğer bu rakamlar iddia edildiği gibi doğruysa en az 300 ila 500 öğrencinin sınavlara giremediği gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.  

Saat 10.00’da başlayacak YGS için 9.45’ten sonra bir dakika gecikenlerin bile sınava alınmamasına tepki gösteren TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “YGS, tarihe ‘9.45 mağdurları’ olarak geçecek gençler kazandırdı. Her fırsatta anayasa değişikliği için ‘evet’ propagandası yapanlar, milletvekili seçilme yaşının 18’e inmesine ilişkin düzenlemeyi öne sürüp ‘biz gençlere çok önem veriyoruz’ diyorlar. İşte verilen önemi gördük” diye konuştu.

EĞİTİM SENDİKALARI DA TEPKİLİ

Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Kapıların 9:45’te kapanacağı açıklaması öğrencilere, velilere ve kamuoyuna yapılamadı. Bu tam anlamıyla çileye dönüştü. Bu insani bir davranış değildir” derken, Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona da “1 dakika geciktiği için yaşamından 1 yılı çalınan gençlerimizin uğradıkları bu haksızlık telafi edilemez sonuçlar doğurmuştur” ifadelerini kullandı. 

 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Atakan Erdağ ise “Eğitim-Sen olarak, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir dakika bir yıldan büyük olmuştur. Ayrıca mağdur olan öğrenciler için her türlü hukuki destek de vermeye hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X