1 doğru 4 yanlışı tarihten silecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 yanlış olarak nitelendirdiği CHP, MHP, HDP ve paralel yapının 7 Haziran’da tarihten silineceğini söyledi.

1 doğru 4 yanlışı tarihten silecek

AYKUT GÜNGÖR

7 Haziran’a sayılı günler kala Bursa liderleri ağırlamayı sürdürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından dün de Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gökdere Meydanı’nda halka hitap etti. Alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Davutoğlu, muhalefete sert ifadelerle yüklendi.

Konuşmasının başında Mursi’nin idama mahkum edildiğine dikkat çeken Davutoğlu, “Bugün Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi idama mahkum edildi. Türkiye’de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, 55 yıl önce yaşanan bir acı Mısır’da tekrar ediliyor. Türkiye’de şu anda kartel medyası ‘Yüzde 52 ile seçilen Mursi idama mahkum oldu’ başlığı atıyor. Ne demek istiyorlar. Eğer kast ettikleri Türkiye’de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ise; bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler bu meydandan ders alsınlar” diye konuştu.

‘BİZİ DURDURAMAZLAR’

Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bizi 12 yıl içinde bir çok kez durdurmaya çalıştılar. Önce kurucu genel başkanımızı siyasi yasaklı yaptılar. 2004’te genç subaylar rahatsız diye başlıklar attılar. 2006’da cumhurla ilişkisi olmayan cumhuriyet mitingleri yaptılar. Danıştay saldırısı yaptılar. 2007’de e-muhtıra verdiler. Durduramadılar. Aynen adresine iade ettik. İlk defa bir iktidar muhtıraya net bir tavır sergiledi. Bizi bu yollarla durduramadılar. Olmayınca, bu sefer tam Mısır’da darbe olmadan bir ay önce, Türkiye’de Gezi provokasyonu yaptılar. Ama karşılarında bu sefer bir muhtıraya şapkasını bırakıp giden, hemen teslim olanlar yoktu. Uludağ gibi duran Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti vardı. Şimdi utanmadan manşet atıyorlar, ‘Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanı idama gitti’. Neyi söylemek istiyorsanız mertçe söyleyin. Demokrasiyi, özgürlüğü savunduğunu düşünen, iddia eden batı medyasına sesleniyorum. Neredesiniz? Seçilmiş bir cumhurbaşkanı idama mahkum edilirken neredesiniz? Türkiye’de Gezi olayları olurken özgürlük dersi verenler şimdi neredesiniz? Yoklar. Çünkü onların meselesi, demokrasi özgürlük değil. Onların meselesi, onların çıkarını savunma meselesidir. Batı, Türkiye’de 27 Mayıs’a karşı çıkmamıştı, aynı şekilde 12 Eylül’e ‘Bizim çocuklar’ demişti. 28 Şubat’ı desteklemişlerdi. Milletle barışık bir devletten korkar bunlar.”

MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİ

Muhalefete de yüklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hiç birisi biz iktidar olacağız diyemiyor. Bu sınav üniversite sınavı değil, millet sınavı; bir doğru dört yanlışı götürür. Doğru belli, doğru AK Parti. Dört tane ise yanlış var. CHP, MHP, HDP ve Pensilvanya. 7 Haziran’da dört yanışı birden tarihten silecek. Onlar yalan ve palavralar üzerine konuşsun biz yeni bir Türkiye inşa ediyoruz’ dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU YALANCI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nın eline verdikleri kağıdı ezberleyip yalan söylediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Bir insan yalan söyler de bir cümlede söyler. Bir cümlede üç yalan birden söylüyor. Birileri ona akıl vermiş. Yalancıların seçimde başarılı olması mümkün mü? Sözü yalan olanın vaadine inanılmaz. Siyaset doğru sözle başlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X