1 haftadır yüzünü gören yok!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir haftadır ortalıkta görünmemesi, Kazak ve Rus yetkililer arasında polemiğe neden oldu.

1 haftadır yüzünü gören yok!

Hemen hemen her programı medyaya açık olan Putin’in, 5 Mart’ta İtalyan Başbakan Matteo Renzi’yi Moskova’da kabulünden beri halkın karşısına çıkmaması ve Astana’da yapılacak Devlet Başkanları zirvesi programını da iptal etmesi dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Belarus ve Kazakistan Devlet Başkanları’nın da katılımıyla yarın yapılması planlanan zirveye katılmayacağı dün açıklandı. Kazak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rus liderin Astana’daki zirveye hasta olduğu gerekçesiyle katılamayacağı iddia edildi. Kazak yetkililer “Putin’in, sağlık sorunları nedeniyle zirveye katılmayı iptal ettiği görülüyor” açıklamasını yaptı. 

Konuyla ilgili bir diğer açıklama ise Rus yetkililerden geldi. Kazak yetkililerin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını duyuran Rusya Devlet Başkanı Putin’in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu bildirdi. Peskov, Putin’in ülkenin mevcut ekonomik sorunu ve komşu Ukrayna krizi gibi konular yüzünden son derece yoğun olması nedeniyle zirveye katılamadığını kaydetti. Moskova radyosu Echo Moskvy’e konuşan Dmitry Peskov, Putin’in görüşmelerinin durmaksızın devam ettiğini ancak görüşmelerin halka açık olmadığını kaydetti.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in Astana’da gerçekleştirilecek zirveye katılmaları bekleniyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X