Kritik 1 Haziran mesajı! Normalleşme ve aşılamada yeni dönem…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Normalleşme döneminde kısıtlamaların azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı, yaygın aşılama ile güçlendirilmiş uygulama hedefliyoruz. 1 Haziran’dan itibaren aşılama programı hızlanmış olacağız. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak” dedi…

Kritik 1 Haziran mesajı! Normalleşme ve aşılamada yeni dönem…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu…

Bakan Koca’nın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

“Normalleşme döneminde kısıtlamaların azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı, yaygın aşılama ile güçlendirilmiş uygulama hedefliyoruz. 1 Haziran’dan itibaren aşılama programı hızlanmış olacağız. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanacak.

Salgının en can yakıcı olduğu günlerde ülkemiz tüm aşı adaylarını titizlikle inceleyerek faz 3 çalışmalarını ülkemizde de yürütülmesine gayret göstermiştir. İnaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşmayı yapmıştık. 30 milyon doz aşıyı teslim alıp uyguladık. Aşı tedarikinde dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. Son 2 ayda yavaşlama olsa da Haziran ayı içinde hızlanacağını bildirmiştik.

Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına teşekkür ediyorum. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerle devamı için karşılıklı gayretler gösterdik. Aşıların etkileri, yan etkileri daha iyi anlaşıldıkça aşı çeşitliliğini ülkemizde kullanıma almaya devam ediyoruz.

Gurur verici başarıya imza atan bilim insanlarımız Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile başından beri irtibat halindeyiz. 27 Aralık’ta anlaştığımız anlaşmayı geçtiğimiz günlerde 130 milyona çıkardık. Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon dola yakın aşı ülkemize ulaşacak. Destek ve gayretleri için Uğur hoca ve ekibine teşekkür ediyorum. Sputnik aşısını da temin için devredeyiz. 50 milyon doz Sputnik aşısının anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Böylece nüfusumuzun üç katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X