1 kiloluk armutlar şaşırtıyor

Bursa’nın Gürsu ovasında yetiştirilen 1 kiloluk dev armutlar görenleri şaşırtıyor.

1 kiloluk armutlar şaşırtıyor

Gürsu’ya bağlı Kazıklı köyündeki bahçelerde yetiştirilen deveci armudu iriliğiyle şaşırtırken, lezzetiyle de iştah açıyor.

 

Bursa’nın meyvesiyle meşhur Gürsu ilçesinin köylerinde yetişen armutların bir tanesi yaklaşık bir kilo geliyor.

 

Yılda 90 bin ton civarında armudun yetiştiği Gürsu ilçesinde deveci armudunun hasadına başlandı. Üreticiler tanesi 1 kilo gram ağırlığına ulaşana devasa deveci armutlarını toplamaya başladı.

Armut üreticisi Gökhan Ertaş, “Deveci armudu hasadına başladık. Bu yıl armutlar çok iyi. Bodur deveci armudu bahçemde yetiştirdiğim armutların ağırlı 600 gram ila 1 kilo arasında değişiyor. Bahçeme itina ile baktım. Gübresini attım, suyunu verdim. Şu an 1 kiloluk armutları hasat ediyorum. Bu büyüklükteki armutları bahçemde yetiştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

ARMUT TOPLAYIP İKİ ÇOCUĞUNU ÜNİVERSİTEDE OKUTUYOR

Armut toplamak için Kazıklı köyüne gelen işçi Nalan Demirci, “Her sabah saat 7’de armut toplamak için tarlaya geliyoruz. Akşam 6’ya kadar çalışıyoruz. Armut bahçesinde çalışmak çok zevkli. İki çocuğum üniversitede okuyor. Onları okutmak için çalışıyorum. 50 lira yevmiye alıyorum” şeklinde konuştu.

Gürsu Armudu toptan olarak 1,5 ila 2 liradan alıcı bulurken, pazardaki fiyatları ise 3 ila 4 lira arasında değişiyor

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X